Siirry sisältöön

16 hakutulosta

Nyt on oikea aika selvittää miten energiankäyttö, siitä aiheutuvat kulut ja epävarmuustekijät kuormittavat mahdollisimman vähän yrityksesi toimintaa. Parantamalla energiatehokkuutta vähennät energiankäyttöäsi ja riippuvuutta hintamuutoksista tai energian saatavuudesta ja vähennät samalla yrityksen hiilijalanjälkeä.
ESCO-palvelu on varteenotettava tapa parantaa energiankäyttöä sekä uudistaa energiateknisiä järjestelmiä tehokkaiksi. Esitteessä tietoa mm. ESCO-palvelun periaatteista, ESCO-hankinnan valmistelusta ja hankintatavoista.
Syväselvitykset kohdistuvat kohteen omaan energiankäyttöön. Syväselvitysten tarkoituksena on edistää energiansäästöä, energiatehokkuuden parantumista, uusiutuvan energian käytön osuuden kasvattamista tai muuten yrityksen energiankäytön muuttumista vähähiiliseksi. Syväselvityksen toivotaan johtavan investointiin tai edelleen jatkoselvityksiin.
Takaisin Energiatehokkuuden mittaus- ja seurantajärjestelmän hankinta Julkaisun kieli Suomi Laajuus 12 sivua Julkaisuvuosi 2014 Lataa Energiatehokkuuden mittaus- ja seurantajärjestelmän hankinta Lue Energiatehokas teollisuuskiinteistö eDocker digipaper Kuvaus Energiankäytön tehostamisen tueksi tarvitaan mitattua, mittauksista jalostettua tietoa ja energiatehokkuutta kuvaavia tunnuslukuja
Uunien energiansäästötoimet tehostavat valimon energiankäyttöä vuosittain yli 10 prosentilla.
Tehdas selvittää vuoden 2015 aikana mahdollisuuksia vähentää uuniensa energiankäyttöä muun muassa happiavusteisen palamisen avulla. Suunnitteilla on myös sähkön tuotanto uunien hukkalämmöstä.
Huber Finland Oy:n Taavetin tehdasta sulatusuunin energiankäytön hallinnassa. Myös uuniin ja lämmön talteenottoyksikköön tehtyjen parannusten ja osaavan henkilöstön ansiosta uuni kuluttaa aiempaa vähemmän energiaa. Uunin ovat yli kolmannes Suomen toimintojen kokonaisenergiansäästöstä.
Takaisin Energiatehokas ammattikeittiö Julkaisun kieli Suomi Laajuus 20 sivua Julkaisuvuosi 2010 Lataa Energiatehokas ammattikeittiö Lue Energiatehokas ammattikeittiö eDocker digipaper Kuvaus Energiankäytön tehostaminen lisää ammattikeittiöiden tuottavuutta ja kannattavuutta sekä vähentää toiminnan ympäristökuormitusta.
Käyttäjien asumis- ja vedenkäyttötottumukset, rakennuksen vaippa, ilmavaihto, lämmitysjärjestelmän ajantasaisuus esimerkiksi vaikuttavat ratkaisevasti energiankäyttöön. Aineisto on suunnattu sekä kiinteistön ylläpitäjille että asukkaille. Julkaisu on saatavilla vain sähköisesti.
LISÄTIETOJA Tomi Kiuru johtava asiantuntija tomi.kiuru@motiva.fi puh. 050 301 7029 Teksti: Motiva Oy | Ulkoasu: Jukka Luoma | 10/2020 Tehostamismahdollisuuksia Motivan ja teollisuuden yhteishankkeessa selvitettiin Suomen teollisuuden puhallin- ja pumppausjärjestelmien energiankäytön tehostamismahdollisuuksia.