Siirry sisältöön

72 hakutulosta

Pien-CHP eli pienimuotoinen sähkön ja lämmön tuottaminen on myös tullut yhä kannattavammaksi. Lämpölaitokselle ja hakevarastolle täytyy olla tilaa lähellä lämmitettäviä kiinteistöjä. Hakkeen kuljetukset tulee myös ottaa huomioon. Lämpöä hankkiessa voi samalla selvittää, olisiko yrittäjä kiinnostunut tuottamaan myös sähköä.
Oma energiantuotanto Valtio, kunnat ja kuntayhtymät tuottavat ja hankkivat vuosittain mittavia määriä sähkö- ja lämpöenergiaa. Sähkömarkkinoiden avauduttua kuntien asema paikallisena energiantuottajana on muuttunut. Nykyisin kunnat voivat toimia energiantuottajina, hankkijoina tai molempina.
Alkuperätakuulla varmennettua sähköä on aina myynnissä vain todellisen tuotantomäärän verran. Alkuperätakuujärjestelmä on eurooppalainen järjestelmä, jota viranomaiset valvovat. Suomessa järjestelmää valvoo Energiavirasto.
Tällä mitataan sähkön käyttöä taloissa. F O 10. 11. 12. 13. 14. 15. 1. S S I 2. 3. L Ä M M I L I N E N A U R I N K O I N V E S I R I I 4. 5. T U U 6. S I E R G I A P A N E E L I T T T Ä Ä U T A K K I I T T A R I E N E R G I A L Ä M P Ö T I L A S A M M I T Y S E N E R G I C H P 8. U N L 7. 9. U E U L Ä M M T U V A 10. 11. S A U N O M I N E N 12. R U O K A H Ä V I 13.
Käytettäessä kestävästi tuotettua sähköä hiilidioksidipäästökin putoaa murto-osaan. HSL:n vuokraamat bussit tulevat koekäyttöön Espoossa ja Helsingissä. Koekäyttö kestää neljä vuotta ja hankkeen budjetti on enintään 6 miljoonaa euroa.
Sähkön hinta on noussut tuntuvasti Sähkön hinnan kehitys toimijoilla, jotka kuluttavat vuosittain 2 000 – 19 999 MWh sähköä. Hinta sisältää sähköenergian, siirtomaksun ja sähköveron (luokka 2).
Laitteiden energiakulutusta, kylmähuoneista, tiskikoneisiin ja monitoimiuuneista sekoittaviin patoihin seurataan yksityiskohtaisesti, keskimäärin sähköä kuluu 1,5 kwH annosta kohden. Ravintolan kuljetukset suunnitellaan yhä tarkemmin. Tavaratoimittajat käyvät harvemmin ja tuovat kerralla isompia eriä.
Ammattikeittiöissä valmistetaan vuosittain yli 810 miljoonaa annosta vuodessa ja energiankulutus on myös sen mukainen: ammattikeittiöt kuluttavat sähköä ja lämpöä vuoden aikana arviolta 2,4 terawattituntia, josta sähkön osuus on noin 641 GWh (35 %).
Tarjouksen sisältö Mittausjärjestelmä sisältää sähkön- ja vedenkulutusmittarit ja järjestelmän.
Elinkaarikustannuslaskenta – LCC (Life Cycle Costing) Elinkaarikustannuslaskenta kertoo, mitä hankittava tuote tulee organisaatiolle maksamaan, ei ainoastaan investointihetkellä, vaan myös käytön aikana ja käytöstä poistettaessa, esimerkiksi sähkö-, huolto- ja jätemaksuina. Varsinkin energiaa käyttävien laitteiden käyttökustannukset voivat olla jopa hankintahintaa suuremmat.