Siirry sisältöön

9 hakutulosta

Liikenteen parhaita käytäntöjä Energiatehokkuus tuo kilpailukykyä Kuljetusalaan kohdistuva paine energiatehokkuuden parantamiseksi ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi kasvaa jatkuvasti. Energiatehokkuuden parantaminen leikkaa kuljetusyrityksen kustannuksia ja parantaa suoraan tulosta sekä kilpailukykyä.
Johtavana ajatuksena jatkuva parantaminen tähtäimenä koko järjestelmän energiatehokkuuden varmistus hankintojen osalta, korjaavat toimenpiteet ja hankintaprosessin tehostaminen Lisätietoa Energiatehokkaat paineilmaa käyttävät laitteet -oppaassa Työ- ja elinkeinoministeriö on tukenut oppaan rahoittamista. Teksti: Sovellusmestarit ja Motiva. Ulkoasu: Vanto Design Oy.
kpl hankkeita tällä sopimuskaudella • Sähkön-, lämmön- ja polttoainesäästöä • Ilman tukia toteutettu (sis takaisinmaksuvaateet vs tukipolitiikka) • Edellisellä sopimuskaudella vastaavat tulokset Merkittävät säästöt investoinneilla • Paperikoneen kenkäpuristin 2017 • Energiatehokkaat hiontapinnat massanvalmistuksessa • Kaukolämmön paluuveden lämmitys hukkalämmöllä 2023 (esimerkki) Jatkuva
Energiansäästön lisäksi tavoitteena oli myös työturvallisuuden ja -viihtyvyyden parantaminen. Osassa tehdasta tehdään jatkuvaa kolmivuorotyötä, jolloin valot ovat päällä jopa 6 400 tuntia vuodessa. Valon värilämpötila 5 700 Kelviniä on hieman päivänvaloa kylmempi.
Uusien mittausten myötä tietokanta päivittyy jatkuvasti. Tietokannan perusteella on mahdollista määrittää ajoneuvotyyppien päästösuorituskyky sekä euroluokan keskiarvona että yksilöidympänä merkki- ja euroluokkakohtaisena keskiarvona.
Jatkuvaan kokonaisenergiankulutuksen määrän selvittämiseen ja seurantaan luotettavasti tarvitaan vähintään keittiökohtaiset mittarit tai mittausjärjestelmä. Kun tietoa sähköenergian ja vedenkulutuksesta on saatavilla, saadaan tietoa kokonaisenergiankulutuksen tasosta ja vaihteluista eri ajanjaksoilla, esimerkiksi kuukausittain.
BSCI:n vastuullisen hankinnan toimintamalli pohjautuu jatkuvan parantamisen periaatteeseen, avoimeen yhteistyöhön ja eri toimitusketjun toimijoiden valtuuttamiseen.
Seurannan ja jatkuvan parantamisen tavoitteet vaativat mahdollisimman ajantasaista tietoa. Tästä johtuen kuntien tuleekin panostaa tilastointiin, niiden oikeellisuuteen sekä tietojen havainnollistamiseen (esim. paikkatieto) sekä laajempaan tiedottamiseen.
1