Siirry sisältöön

17 hakutulosta

Jos asut pientalossa, energiankäytön tehostaminen on sataprosenttisesti omissa käsissäsi. Tunne kulutuksesi ja aloita sähkön säästäminen Sähkön säästö onnistuu, kun tietää oman kulutuksensa ja tunnistaa säästömahdollisuutensa. Sen jälkeen on aika tehdä päätöksiä ja omaksua energiaa säästävät asumistottumukset. Eikä mukavuudesta tarvitse silti tinkiä.
Sähkönmyyjän raportti asiakkaan energiankäytöstä . Näin tehostat sähkönkäyttöä kotona Sähkölämmitys: Säädä huonelämpötilat oikein. Lue lisää >> Aiotko vaihtaa lämpöpatterit? Valitse tarkasti säädettävät ja ohjattavat patterit sekä säätölaitteet. Lue lisää >> Sähkölämmityksen järkevät uudistukset: termostaatit, säätimet ja ohjausjärjestelmät.
Esimerkkejä energiaremonteista Näillä sivuilla esitellään esimerkkejä taloyhtiöissä toteutetuista remonteista, joissa on merkittävästi parannettu energiatehokkuutta ja lisätty uusiutuvan energiankäyttöä. Ota yhteyttä Asiaa Energiasta -neuvonta Lähetä sähköpostia Vastaamme sähköpostitse lähetettyihin viesteihin saapumisjärjestyksessä.
Kulutusjoustolla voidaan: pienentää hetkellistä käyttöä, siirtää käyttöä toiseen ajankohtaan, jolloin tehoa on saatavilla paremmin, halvemmin ja vähäpäästöisemmin, sekä optimoida energiankäyttöä todellisen tarpeen mukaiseksi, mikä johtaa laajempaan energiansäästöön. Kulutusjoustoa kutsutaan myös kysyntäjoustoksi. Mitä hyötyä kulutusjoustosta on kuluttajalle?
Vaikutus energiankäyttöön on lämmön talteenotolla varustetussa perusomakotitalossa n. 900 kWh/a ja ilman lämmön talteenottoa n. 1 100–1 500 kWh/a riippuen talon koosta ja asumistilanteesta. Neliasentoisessa ilmanvaihtokoneessa asentojen suositeltavat käyttötavat eri asumistilanteissa ovat seuraavat: Asento 1 • poissaoloasento, kun asunto on tyhjillään • huom!
Yhtä oikeaa vaihtoehtoa ei ole, vaan valinta on tehtävä aina kohteen sekä kohteen energiankäytön ja tarpeiden mukaan. Tilalle voidaan laittaa esimerkiksi: maalämpö ilmavesilämpöpumppu pellettilämmitys sähkölämmitys kaukolämpö, siellä missä se on saatavilla. Monesti investointikustannuksiltaan kalliimpi vaihtoehto tuo pienemmät energiakulut ja päinvastoin.
Tuomaala, Pekka: Rakennuskannan ja rakennusten energiankäyttö. Esitysaineisto, Julkisivuyhdistyksen tilaisuus 25.11.2008. http://www.julkisivuyhdistys.fi/julkkari2/images/stories/File/energiaseminaari08/Tuomaala.pdf (viitattu 3.4.2017).