Siirry sisältöön

160 hakutulosta

Sähkölämmitysjärjestelmissä sähkö muutetaan lämpöenergiaksi lämmityslaitteen sähkövastuksissa. Lämmön varastointi Lämpöä varastoidaan joko kustannussyiden takia tai sen vuoksi, että lämmöntuoton teho ja tarvittava teho vaihtelevat. Lämpöä varastoidaan useimmiten lämpimään veteen lämmitysvaraajassa tai talon rakenteisiin, yleensä betonilaattaan.
Lisätietoa tietoturvasta löytyy esimerkiksi ST-kortista 710.02 ”Sähkö- ja tietoteknisten järjestelmien tietoturva”. Kortin suositus on, että laitteet eivät saa olla internetistä rajoituksetta käytettävissä. Muita vinkkejä perustasoiseen suojaukseen ovat muun muassa: Suosi mahdollisuuksien mukaan tekniikkaa, joka avaa itse yhteyden ”ulospäin”, eikä ole käytettävissä internetistä.
Saavutettu sähkön säästö selviää muutostyötä ennen ja jälkeen tehtyjen mittausten perusteella. Vertaa kulutusta vanhassa ja uudessa tilanteessa Nykyisten järjestelmien käytön ja ohjauksen tunteminen on edellytyksenä oikeille investointipäätöksille ja muutostöille.
Aurinkolämpö sähkölämmityksen rinnalle Omakotitalossamme on suora sähkölämmitys ja haluaisimme pienentää sähkön käyttöä. Sopiiko aurinkolämpö sähkölämmityksen rinnalle? Minkä kokoiset kerääjät tarvisemme? Vastaus: Kun rakennus lämmitetään suoralla sähkölämmityksellä, voidaan aurinkoenergiaa käyttää aktiivisesti käyttöveden lämmitykseen.
EU:n oikeuskäytännön mukaan uusiutuva sähkö ja luomutuotteet ovat esimerkkejä tästä. Hankintayksikkö voi myös tarkkojen teknisten eritelmien sijaan asettaa tuotteelle tai palvelulle toiminnalliset ympäristötavoitteet. Tällöin tarjouspyynnössä ei määritellä miten tulos saavutetaan, vaan toimintatapa jää tarjoajien ehdottamaksi.
Uusiutuva energia Valtio, kunnat ja kuntayhtymät tuottavat ja hankkivat vuosittain mittavia määriä sähkö- ja lämpöenergiaa. Sähkömarkkinoiden avauduttua kuntien asema paikallisena energiantuottajana on muuttunut. Nykyisin kunnat voivat toimia energiantuottajina, hankkijoina tai molempina.
Merkin piirissä on sekä sähköä että kaukolämpöä. Lue lisää: EKOenergia TCO TCO on kansainvälinen kestävän kehityksen sertifikaatti IT-tuotteille.
Energiatehokkuuden osa-alueita ovat: kiinteistöjen energiankäyttö (lämpö, sähkö, vesi); laitesähkö; liikkuminen (työasia-, virka- ja työmatkat); sekä muu energiankäyttö (esimerkiksi koneet). Suunnitelman eri vaiheissa organisaatiossa mietitään, miten ja millä toimenpiteillä energiatehokkuutta parannetaan.
Energiatehokkuuden osa-alueita ovat: • kiinteistöjen energiankäyttö (lämpö, sähkö, vesi) • laitesähkö • liikkuminen (työasia-, virka- ja työmatkat) • muu energiankäyttö (esim. koneet) Suunnitelman eri vaiheissa jokainen organisaatio joutuu miettimään, miten toteuttaa toimenpiteitä energiatehokkuutensa parantamiseksi.
Vähintään1 XX % tarjottavissa kuljetuksissa käytettävästä energiasta on uusiutuvaa energiaa, liikennebiokaasua tai sähköä.