12 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Useissa EU:n jäsenvaltioissa on jo voimassa uusiutuvan energian syöttötariffeja. Niiden suuruus ja rakenne vaihtelevat maittain. Syöttötariffi Suomessa Suomessa otettiin käyttöön syöttötariffijärjestelmä vuonna 2011. Syöttötariffijärjestelmällä tuetaan tuulivoimaan, biokaasuun, puupolttoaineeseen ja metsähakkeeseen perustuvaa sähköntuotantoa.
Lisätietoa maatalouden investointituista Ruokaviraston verkkosivuilta: Maatalouden investointituet Uusiutuvalla energialla tuotetulle sähkölle maksettiin tuotantotukea niin sanottuna syöttötariffina vuosien 2011 ja 2021 välillä.
Tuulivoima-ala on saavuttanut vuodelle 2020 asetetun noin 6 prosentin tuotantotavoitteen, vaikka syöttötariffin koko tuulivoimakiintiö ei tullutkaan täyteen. Tavoitteeseen päästiin teknologisen kehityksen ansiosta: uudet tuulivoimalat tuottavat enemmän sähköä kuin vanhemman sukupolven voimalat. Kuva. Tuulivoimaloita Ajoksessa. Kuva Studio Timo Heikkala.
Myös kustannusvertailujen teko oli vaikeaa syöttötariffin käyttöönoton sekä turpeen verotuksen- ja hinnanmuutosten takia. Aluksi osa hankintasopimuksen pienistä yksityiskohdista tuntui turhilta, mutta ne eivät olleet sitä enää toteutusvaiheessa, summaa Asikainen kokemuksia hankintaprosessista. Tarjouksia saatiin kolmelta valmistajalta: Vapor Finland Oy, MW Power Oy ja Livite Oy.
............... 82 4.4 Biokaasu osana kiertotaloutta ................................................................................ 83 5 Hajautetun uusiutuvan energia tukitarve ja vaihtoehdot ......................................... 84 5.1 Hajautetun sähköntuotannon tukijärjestelmät ........................................................ 84 5.1.1 Pienimuotoisen sähköntuotannon syöttötariffi
Syöttötariffien sekä tuulivoimatekniikan ja sen kilpailukyvyn kehittymistä kannattaa seurata tulevaisuudessa, jotta kunta osaa varautua mahdollisiin tuulivoimahankkeisiin alueellaan.
Kannattavuusarvioissa on otettu huomioon myös tarvittavat laitoksen käytön edellyttämät laitteet, liitynnät ja sekundääriset vaikutukset, jotka eivät liity suoraan ORC-laitokseen. 56 ORC sovelluksien kannattavuusarvioissa ei ole otettu huomioon mahdollisia investointitukia eikä tuotantotukia, esim. syöttötariffeja. 4.3.1 ORC – esimerkkikohde 1 Investointikustannukset • ORC-laitteiston
Vuositasolla tarkasteltuna Luukku on plusenergiatalo, mutta tuoton ja kulutuksen eriaikaisuuden vuoksi verkkoon kytketty nollaenergiatalo vaatii syöttötariffin ollakseen taloudellisesti toteuttamiskelpoinen. Syöttötariffin tulisi taata kohtuullinen korvaus verkkoon syötetystä energiasta.
Biokaasun kannattavuus lämmön ja sähkön tuotannossa vaatisi riittävän suurta laitoskokoluokkaa (100 kVa sähköä) jotta päästään syöttötariffin piiriin (133,50 €/MWh), sekä tuotetun lämmön täysimääräistä hyödyntämistä tarpeeksi korkealla hinnalla (mm. kaukolämpöverkkoon lämpöä myyvä laitos).