Siirry sisältöön

77 hakutulosta

Sen laskennassa huomioidaan ulkovaipan rakenteiden pinta-alat, kylmäsillat ja U-arvot, ikkunoiden ilmansuunnat, lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde, tilojen, ilmanvaihdon ja käyttöveden lämmityksen hyötysuhteet sekä teknisten järjestelmien, kuluttajalaitteiden ja valaistuksen sähkönkulutus.
Kuhmon Lämpö Oy:n polttoaine tuli kaikki Kantolan teollisuusalueen tehtaiden puuperäisistä sivuvirroista. 3.2.3 Sähkönkulutus Sähkön kulutus Vuosi 2016 GWh Asuminen ja maatalous Teollisuus Palvelut ja rakentaminen Yhteensä 40 43 46 129 Kuva 16.
Sitran selvityksessä arvioidaan, että sähkönkulutus tulee kaksinkertaistumaan nykyisestä 2050-luvulle mentäessä (Roques & kump, 2021). Kasvavaan hiilineutraalin sähkönkulutukseen vastataan Suomessa ennen kaikkea moninkertaistamalla tuulivoimantuotanto.
Pykälän toisen momentin mukaan lämmitysjärjestelmän energiankulutuksen laskennassa otetaan huomioon lämmönjaon häviöt rakennuksen sisä- ja ulkopuolella, lämmön luovutuksen häviöt, lämmitysenergian tuoton häviöt ja muunnokset, lämpimän käyttöveden siirron ja kiertojohdon häviöt rakennuksen sisä- ja ulkopuolella, varastoinnin häviöt sekä lämmitysjärjestelmän apulaitteiden sähkönkulutus
Laitesähkönkulutus ei kuulu lämmöntalteenoton vuosihyötysuhteen määrittämisen ja tasauslaskennan piiriin esimerkiksi ilmanvaihdon puhaltimien ja pumppujen sähkönkulutus 44 LIITE 4 Määräystenmukaisuus osoitetaan ja ilmanvaihdon lämmitysenergiantarve lasketaan erikseen lämpimille tiloille ja puolilämpimille tiloille.
Laitesähkönkulutus ei kuulu lämmöntalteenoton vuosihyötysuhteen määrittämisen ja tasauslaskennan piiriin  esimerkiksi ilmanvaihdon puhaltimien ja pumppujen sähkönkulutus 45 LIITE 4 Määräystenmukaisuus osoitetaan ja ilmanvaihdon lämmitysenergiantarve lasketaan erikseen lämpimille tiloille ja puolilämpimille tiloille.
Rakentamiseen kuuluvat rakennustoiminnan tilastoitu polttoainekäyttö ja sähkönkulutus sekä arvio rakennusmateriaalien valmistuksen kulutuksesta. Rakentamisen ja rakennusmateriaalien energiankulutuksen osuus on epävarma, mutta sitä voitaneen pitää suuntaa-antavana. Rakennusten lämmitykseen käytettiin 25 % energiasta Suomessa vuonna 2015 (kuva 1, Tilastokeskus 2016). 13 Kuva 1.