Siirry sisältöön

63 hakutulosta

energian käytön osuuden kasvattamiseksi tai yrityksen energiankäytön muuttamiseksi vähähiiliseksi KENELLE: Tukea voivat hakea energiatehokkuussopimukseen kuuluvat suuret yritykset • Syväselvityksen toivotaan johtavan investointiin tai edelleen jatkoselvityksiin, joka vähentää CO2-päästöjä, tehostaa energiankäyttöä ja parantaa yrityksen kilpailukykyä.
23.4.2024 14.00 Opas palvelukiinteistöjen ilmanvaihdon tarkoituksenmukaiseen ja energiatehokkaaseen käyttöön Ilmanvaihdon energiankäyttöä on mahdollista tehostaa jopa kolmanneksen verran.
Täsmäkatselmus tarjosi kattavan kuvan energiankäytöstä ja antoi suosituksia energiatehokkuuden parantamiseksi, jolloin yritys voi suunnata toimensa oikeisiin paikkoihin. Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu energiatehokkuussopimukseen osallistuminen ja aurinkosähköjärjestelmän käyttöönotto.
Rakennuksen lämmitysjärjestelmän energiankäyttöön kuuluvat tilojen lämmityksen, ilmanvaihdon lämmityksen ja lämpimän käyttöveden valmistuksen energiankäyttö.
. • Kulutusseuranta mahdollistaa kiinteistön omistajalle tavoitteellisen energiankäytön hallinnan.
KATSELMUKSEN TULOKSIA • Materiaalinkäytön säästötoimenpiteet vaikuttavat myös tuotannon energiankäyttöön • Tunnistettujen toimenpiteiden säästöpotentiaali on vuositasolla merkittävä (noin 0,5 milj. euroa vuodessa ISO 14051 MFCA-laskennan mukaan) Työpajatyöskentely sitouttaa Materiaalivirtojen tarkastelun tekivät Sauli Eerola (päävastuullinen katselmoija) Muovipoli Oy:stä ja Jukka Heiskanen
Materiaalikatselmuksen tulokset • 50 parannustoimenpide-ehdotusta • Säästöpotentiaali runsaat 270 000 euroa/vuosi • Säästöjen toteuttamiseen tarvittavat investoinnit 90 000 euroa TOP 3 -kohteet • Oman laatutason parantaminen • Huomion kiinnittäminen raaka-aineiden ja tuotteiden käsittelyyn • Energiankäytön tehostaminen Myös käsittely- ja kuljetuskustannukset kuriin Materiaalitasetieto
Sopimuksiin sitoutuneiden alojen energiankäyttö kattaa noin 60 prosenttia Suomen kokonaisenergiankulutuksesta ja mukaan liittyneiden kuntien asukasluku on jo 80 prosenttia Suomen asukasluvusta. Rakentamismääräykset ovat erityisen pitkävaikutteinen energiansäästötoimi. Suomen Ympäristökeskus (Syke) arvioi näiden säästövaikutukseksi 7,9 TWh vuodelle 2021.
Suunnittelutyöksi eli TEM:n tuen ulkopuolelle luokitellaan työ, jossa − − − saatetaan ajan tasalle olemassa olevaa dokumentaatiota, jolla ei ole keskeistä merkitystä uusiutuvan energiankäytön lisäämistoimenpiteiden selvittämisen kannalta laaditaan toteutus- tai asennuskuvia tavoitteena on tuottaa muuta ns. tarjouspyyntö-tasoista dokumentaatiota Rajanvetona suunnittelutyöhön voidaan
Lämmitystehon mitoituksessa sisäisiä ja auringon aiheuttamia lämpökuormia ei oteta huomioon. 2.8 Energiankäytön mittaus 2.8.1 Rakennukset varustetaan energiankäytön mittauksella tai mittausvalmiudella siten, että rakennuksen eri energiamuotojen käyttö voidaan helposti selvittää.