Siirry sisältöön

33 hakutulosta

Kohteessa käytettiin ennen maalämpöön siirtymistä sähkön rinnalla puuta 4–5 m³ vuodessa. Puu kannattaisi ottaa käyttöön myös maalämmön rinnalla ainakin kylmimpään talviaikaan lämmityshuippujen leikkaamiseksi.
+ sähkökattila Maalämpö + sähkökattila + poistoilman lämmöntalteenotto Maalämpö + kaukolämpö Ulkoilmavesilämpöpumppu + kaukolämpö Kaikissa optimoinneissa huomioidut energiansäästötoimenpiteet • • • • Aurinkosähköpaneelit Aurinkokeräimet Rakenteet (yläpohja) Muut toimenpiteet laskettiin erikseen ja yhdistettiin tuloksiin MAALÄMMÖN KAIVOKENTTÄ Ympyrät kuvaavat kaivojen vaikutusalueita
hankkeen tma. ajalle vai esim. 5 vuotta) Kohdevalinta - Sisäilmakohteita tai perusparannukseen lähiaikoina meneviä ei lähtökohtaisesti kannata valita ESCO hankkeisiin - Automaatioselvitys ennen tarjouspyyntöaineiston laadintaa, jotta voidaan linjata mitä rakennusautomaatiojärjestelmälle tehdään (tai jätetään tekemättä) - Muut hanke-edellytykset (maakaasusta / öljystä luopuminen) - Maalämpö
Geoenergia 4.6.1 Maalämpö Maalämpö (kalliolämpö ja pintamaalämpö) on tavallisin tapa hyödyntää geoenergiaa.
Mikäli osoittautuu, että aurinkolämpöjärjestelmä syystä tai toisesta ei ole toteutuskelpoinen vaihtoehto, tulisi järjestelmä vaihtaa maalämpöön tai pellettijärjestelmään. Pellettijärjestelmän esteeksi saattaa muodostua siilon tilantarve.
Maalämpö sopii erinomaisesti matalalämpöisen lämmönjakojärjestelmän yhteyteen. Paras on vesikiertoinen lattialämmitys, jossa kiertävän veden ei tarvitse olla niin lämmintä kuin patteriverkostossa tai ilmakonvektoreja käyttäen. Myös ilmakiertoinen lattialämmitys tai ilmalämmityskanavisto voidaan kytkeä maalämpöön erillisen lämmönvaihtimen kautta.
Tyypillisesti uudispientaloissa hyödynnetään jo nyt joko kaukolämpöä tai lämpöpumppuratkaisuja (maalämpö-, ilma-vesi- ja poistoilmalämpöpumput).
Äänekosken alueella maalämpöä käytetään 135 rakennuksessa (2017). Edellisen katselmuksen teon aikaan Äänekosken alueella maalämpöä käytettiin hieman yli 117 asuinrakennuksessa eli maalämpökohteita on tullut noin 18 lisää parin vuoden aikana. Maalämmöllä tuotetaan lämmitysenergiaa kunnan alueella yhteensä noin 4800 MWh vuodessa ja vuonna 2014 tuotettiin 3900 MWh vuodessa.