Siirry sisältöön

40 hakutulosta

Vesivoimakapasiteetin osalta suurta lisäystä ei ole toteuttavissa kestävästi. 1.3 Yhteenveto ehdotetuista toimenpiteistä Toimenpide-ehdotukset (Taulukko 3) ovat rajattu kaupungin hallinnassa oleviin kiinteistöihin.
Tilaisuuden teemana oli kestävä metsäenergian käyttö ja rooli huoltovarmuudessa.
Lohjan alueen sähkönkulutuksen kehitys ilman teollisuuden osuutta. 3.2.4 Sähköntuotannon energiatase Lohjalle tuodaan huomattavan paljon sähköä pääosin teollisuuden tarpeisiin. Vuonna 2020 sähköä tuotiin noin 1124 GWh.
Jämsän alueen sähkönkulutuksen kehitys ilman teollisuuden osuutta. 3.2.4 Sähköntuotannon energiatase Jämsään tuodaan huomattavan paljon sähköä pääosin teollisuuden tarpeisiin. Vuonna 2016 sähköä tuotiin noin 2576 GWh.
Sähköistymisen edistäminen ja uusien teknologioiden integrointi teollisiin prosesseihin ovat keskeisiä askeleita kohti kestävää ja energiatehokasta tulevaisuutta. On tärkeää, että yritykset tunnistavat prosessinsa kriittiset osa-alueet ja kohdistavat investoinnit näihin alueisiin säästöjen ja parannusten maksimoimiseksi.
Kokonais-PEF-kertoimet muuttuvat jossain määrin tarkastelujaksolla 2020–2030, mutta muutos ei ole yhtä merkittävä – eikä kaikissa tapauksissa täysin samansuuntainenkaan – kuin päästöjen ennakoitu kehitys. Laskennassa aikajänteenä voi olla esim. vuosi-, kuukausi- tai tuntitaso.
Lisäksi muitakin kohteita on yksityisillä ja yksityiset voivat myös valinnoillaan vaikuttaa kestävän kehityksen periaatteiden mukaan jopa taloudellisesti järkevin perustein. Näihin kohteisiin voi kunta antaa esimerkillisellä toiminnallaan tukea toteutukseen.
Lähde: Tampereen teknillinen yliopisto 11 Pientalon energiankäytön kehitys Suomessa (kWh/asuin-m2 vuodessa).
Hansel ja sen asiakkaat tukevat ja kannattavat kestävää kehitystä ja sosiaalista vastuullisuutta. Haluamme varmistaa, että hankittavat tuotteet ja palvelut on tuotettu sosiaalisesti vastuullisissa ja ympäristön kannalta kestävissä olosuhteissa.
Ongelman ratkaisemiseksi kehitys lämpöpumpuissa on tällä hetkellä nopeaa ja korkean lämpötilan lämpöpumppuja (yli 90°C lämpötilatasot) on vuosi vuodelta paremmin saatavilla eri valmistajilta ja eri kylmäaineilla (Motiva, 2024). Lämpöpumpputekniikka perustuu lämmön siirtämiseen lämmönlähteestä lämpönieluun termodynamiikan reunaehtoja noudattaen.