27 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
___________________________________ Jätepolttoaineilla Vesivoimalla Muulla, millä?
Tällä hetkellä suurin osa alle 1 MW:n sähköntuotannosta on vesivoimaa ja tuulivoimaa, mutta pienemmässä kokoluokassa (alle 100 kW) aurinkosähkö on yleisin tuotantomuoto. Lämmöntuotannossa Suomessa on tyypillisesti hyödynnetty puuta kiinteistökohtaisessa lämmityksessä, ja lämpöpumppujen määrä on ollut nopeassa kasvussa.
Toisaalta aurinkolämmön tuotanto painottuu kesään, jolloin se ei vähennä kaukolämmön tuotantokapasiteetin tarvetta. 4.8 Vesivoima 4.8.1 Nykykäyttö Jyväskylän alueella tuotetaan sähköä vesivoimalla. Tourujoessa on Jyväskylän Energian omistama, entisen Kankaan tehdasalueen pieni vesivoimalaitos, joka tuottaa vuosittain noin 3 GWh sähköä.
Tämä voidaan ottaa kunnan toiminnoissa huomioon niin oman rakentamisen suunnittelun ohjauksessa kuin rakennusvalvonnan uudisrakentajille antamassa ohjauksessa. 4.8 Vesivoima 4.8.1 Nykykäyttö Pihtiputaan alueella ei tällä hetkellä tuoteta sähköä vesivoimalla. 4.8.2 Lisäysmahdollisuudet Teollisen kokoluokan vesivoiman tuotannon lisääminen ei ole Pihtiputaalla mahdollista.
Kiinteistöosakeyhtiö veloittaa sähkön käytöstä, joka on jo päästötöntä vesivoimaa. 2.
Vesivoima 4.5.1 Nykytilanne Kauniaisissa ei ole vesivoiman tuotantoa. 4.5.2 Lisäämismahdollisuudet Kauniaisten kaupungin alueella ei ole merkittävää vesivoimapotentiaalia, joten vesivoiman lisääminen merkittävässä mittakaavassa ei ole mahdollista. Geoenergia 4.6.1 Maalämpö Maalämpö (kalliolämpö ja pintamaalämpö) on tavallisin tapa hyödyntää geoenergiaa.
Lähijunaliikenteessä on jo vuodesta 2008 lähtien käytetty uusiutuvalla energialla, eli vesivoimalla tuotettua sähköä. Kaksi ensimmäistä kotimaista Artic-raitiovaunua on ollut koekäytössä matkustajaliikenteessä vuoden 2014 ajan. Uusi raitiovaunu on energiatehokkuudeltaan uusinta tekniikkaa.
TEM Työ- ja elinkeinoministeriö Uusiutuva energialähde Uusiutuvilla energialähteillä tarkoitetaan tässä ohjeessa puu, peltobiomassa- ja jäteperäisiä polttoaineita, aurinkoenergiaa, tuuli ja vesivoimalla tuotettua sähköä sekä lämpöpumpuilla tuotettua lämpöä.
Yleisimpiä uusiutuvan energian lähteitä ovat vesivoima, puuenergia, tuulivoima, aurinkoenergia sekä biomassa. [4] 7 Pääasiallisesti elintarviketeollisuuden energianlähteet on ainakin vuodesta 2007 lähtien luokiteltu öljyyn, hiileen, maakaasuun, turpeeseen, puupolttoaineisiin, sähköenergiaan, ulkoisesti tuotuun lämpöenergiaan sekä muihin energianlähteisiin [5].
Uusiutuva energialähde Puu-, peltobiomassa- ja jäteperäiset polttoaineet, biokaasu, aurinkoenergia, tuuli- ja vesivoimalla tuotettu sähkö sekä lämpöpumpuilla tuotettu lämpö. Uusiutumaton energialähde Fossiiliset polttoaineet (öljy, hiili, maakaasu), turve (hitaasti uusiutuva polttoaine) ja ydinvoima. Voimalaitos Energiantuotantolaitos, joka tuottaa sähköenergiaa.