44 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Ulkoilmavirrat ja huonelämpötilat. Pykälän ensimmäisessä momentissa annettaisiin E-luvun laskennassa käytettävät käyttöajan ulkoilmavirrat sekä huonelämpötilan lämmitys- ja jäähdytysrajan lämpötilat. Ulkoilmavirta tarkoittaisi kuutiodesimetriä ilmaa sekunnissa lämmitettyä nettoalaa kohti.
Arvo pätee, kun sisäänpuhalluslämpötila on huonelämpötilan luokkaa tai yli. Matalammilla sisäänpuhalluslämpötiloilla huonelämmittimien lämmitystarve lisääntyy eli ne alkavat Viihtyvyydelle ja ilmanvaihdon toiminnalle paras tilanne on, kun sisäänpuhallusilman lämpötila on joitakin asteita huonelämpötilaa alhaisempi. Näin tuloilma sekoittuu hyvin huonetilan oleskeluvyöhykkeellä.
Muista, että kesäisin, varsinkin hellepäivinä huonelämpötilat voivat ja saavatkin nousta korkeammaksi kuin talvisin: +21 astetta voi kesäkeleillä ja etenkin kovalla helteellä tuntua jopa liian viileältä lämpimään ulkoilmaan verrattuna.
Selvää on, että huonelämpötilan lasku yhdellä asteella pienentää lämmityslaskua viisi prosenttia vuodessa. Kylpyhuoneen lämmityksessä on saavutettavissa jopa 40 prosentin säästö, kun lämpötilaa säädetään asumistarpeen mukaan. Asumistarpeen mukainen säätö on mahdollista, kun käytössä on tarkka aikaohjattava termostaatti.
Huonelämpötilan alentaminen yhdellä asteella vähentää lämmityskustannuksia noin viisi prosenttia. Käyttöveden lämmitykseen kuluvaan energiaan vaikuttavat oleellisesti asukasmäärä ja heidän käyttötottumuksensa. Esimerkiksi kylvyssä kuluu vettä viisinkertaisesti suihkuun verrattuna.
Huonelämpötilat ovat säädetty korkeintaan 21 asteeseen ja niitä pudotetaan aina pitkien poissaolojen ajaksi. Mökkiviikonloppujen ja matkojen ajaksi lämpötilaa lasketaan 2-3 astetta ja lämpöisinä aikoina keväällä ja syksyllä lämmitys kytketään pois kokonaan. Tyhjää taloa on turha lämmittää.
Erityisesti huonelämpötila vaikuttaa merkittävästi lämpöolosuhteisiin. Liian korkea tai matala huonelämpötila heikentää viihtyvyyttä ja sisäilmaston laatua. Muita lämpöolosuhteisiin vaikuttavia tekijöitä ovat ilmanliike, pintalämpötilat, lämpötilan kerrostuminen ja ilman kosteus.
Nykyiseen patteriverkoston säätimeen on mahdollista yhdistää huonelämpötilan mittaavia antureita. Suosittelemme selvittämään älyratkaisun käyttöönottoa, jonka avulla lämmitystä voidaan säätää huoneistojen lämpötilojen mukaan, ottaa käyttöön kulutusjoustopalvelu sekä aloittaa reaaliaikainen energiankulutuksen ja asuntojen olosuhteiden seuranta.
C Huone- ja ulkolämpötilat Oy Satosalli Mallitalo AsAsOy H u o n e lämp ö tilo je n p ysyv yys 27.2.-4.3.2002, klo 01-06 huonelämpötilat C B 17 25 B 25 24 A1 3 A3 23 A 10 22 L in .
Energiaselvitys sisältää seuraavat tarkastelut: • Kootusti rakennuksen E-luvun laskennan keskeiset lähtötiedot ja tulokset • Selvitys siitä, että rakennuksen lämpöhäviöt ovat määräysten mukaiset • Ilmanvaihtojärjestelmän ominaissähkötehon laskenta • Arvio rakennuksen lämmitystehontarpeesta • Arvio kesäaikaisesta huonelämpötilasta (ja tarvittaessa jäähdytystehon tarve). • Arvio rakennuksen