Siirry sisältöön

34 hakutulosta

Uutena polttoaineena vuonna 2015 otettiin käyttöön biokaasu jonka osuus kaasunkäytöstä oli noin 45 %. Biokaasu toimitetaan maakaasuverkon kautta.
Suurin rajoittava tekijä oljen poltossa on sopivan vastaanottajan löytäminen. 4.3 Biokaasu Biokaasua muodostuu eloperäisten ainesten hajotessa hapettomissa aloissa. Biokaasua syntyy kaatopaikoilla (kaatopaikkakaasu) ja sitä tuotetaan mädätyslaitoksissa eloperäisistä aineksista.
Tukijärjestelmän uudistamista arvioitaessa selvitetään tarve metsätalouden tuille, kuten nuorten metsien hoitotuelle, vuoden 2020 jälkeen myös uusiutuvan energian tavoitteen näkökulmasta. 3.5 Biokaasun tuotanto ja käyttö Linjaukset: Biokaasun tuotanto ja käyttö kasvaa ja biokaasun ympärille kehittyy kasvavaa suomalaista liiketoimintaa.
Biokaasun tuotantoon biokaasureaktorissa kelpaavat muun muassa kasvibiomassa, lanta, lietteet sekä yhdyskuntien ja teollisuuden biopohjaiset jätteet. Lisäksi kaatopaikoilta voidaan ottaa talteen biokaasua. Biokaasun koostumus vaihtelee suuresti riippuen käytettävästä biomassasta ja kaasun tuotantopaikasta.
Kaasuinfrastruktuuri mahdollistaa biokaasun ja myöhemmin synteettisen kaasun hyödyntämisen.
Uusiutuvia energialähteitä puolestaan ovat uusiutuvat, muut kuin fossiiliset energialähteet (tuuli-, aurinko-, maalämpö-, aalto- ja vuorovesienergia, vesivoima, biomassa, kaatopaikkakaasut, jäteveden käsittelylaitosten kaasut ja biokaasut).
Kauniaisten jätevesilietteestä valmistettu biokaasu menee kokonaisuudessaan Gasumin liikennepolttoaineen raaka-aineeksi. (Weckman, 2019) 4.9.2 Biokaasun lisäämismahdollisuudet HSY:n suunnitelmat biokaasun lisäämismahdollisuuksista on käsitelty luvussa 3.8.
Hyödyntäminen biokaasun tuotannossa olisi myös mahdollista pienemmällä energiansaannolla. Oljen polttaminen ja mädättäminen biokaasuksi ovat toisilleen vaihtoehtoiset menetelmät. Nykyinen hyödyntäminen tapahtuu kaupungin rajojen ulkopuolella. Mikäli olki hyödynnettäisiin biokaasun tuotannossa eikä polttamalla, potentiaali olisi 6,4 GWh/v.
Seuraamme ja selvitämme jatkuvasti myös muun muassa biokaasu- ja sähköbussien kehitystä. www.motiva.fi/toimialueet/ energiatehokkuussopimukset/liikenne • Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin henkilö­autojen hankintaohje www.trafi.fi/ekoautoilu Motivan hankintapalvelu Ajoneuvojen ja kuljetuspalveluiden julkisten hankintojen työkalut ja hyvät käytännöt www.motivanhankintapalvelu.fi Urho
Biokaasu Biokaasua saadaan biomassasta (mm. liete, lanta, jätteet ja peltobiomassat) biokaasureaktorissa tuotetusta kaasusta, sekä kaatopaikoilla muodostuvan kaasun keräyksellä. Kaasua voidaan hyödyntää lämmön- ja sähköntuotannossa ja siitä voidaan myös jalostaa ajoneuvojen polttoainetta. Biokaasun tuotantolaitokset ovat yleistyneet hitaasti Suomessa.