Siirry sisältöön

18 hakutulosta

Energiatehokas koti Materiaalikiertojen data-alusta ja ekosysteemi Aurinkosähkön paloturvallisuus -projekti 2020-2021 Energiatehokas lämmönsiirto teollisuudessa Energiatehokas vesihuoltolaitos Sähkökäytöt energiatehokkaiksi Sähkölämmityksen tehostamisohjelma Elvari Teollisen ylijäämälämmön taloudellinen hyödyntäminen Teollisuuden teknisen eristyksen energiatehokkuus Teollisuuskiinteistön ilmanvaihto
Olemme järjestäneet vastaavia yhteishankkeita teollisuusalalla liittyen muun muassa sähkökäyttöihin, lämmönsiirtoon, ilmanvaihtoon, tekniseen eristykseen ja teollisuusuuneihin. Ota yhteyttä Tomi Kiuru johtava asiantuntija, Kestävä elinkeinoelämä -tiimin vetäjä +358 (0) 9 6122 5009 Lähetä sähköpostia
aamukahvit 23.8. 23.8.2024 Syväselvitykset -ideasta investoinniksi tuetusti 30.8.2024 Sopimustoiminnan ajankohtaiswebinaari energiayhtiöille Koti ja asuminen Kuluttajien energianeuvonta Astetta alemmas Esimerkkejä kustannuksista Esimerkkejä energiaremonteista Peruskorjaus päivitti asuntokokonaisuuden 2020-luvulle Julkinen sektori Julkiset hankinnat Vesihuoltolaitos Palvelurakennusten ilmanvaihto
Alalla on hyötyä kokonaisuuksien hahmottamisesta: tarpeen on pystyä ymmärtämään isoja, laajoja kokonaisuuksia: ymmärtää koko energia- ja kiinteistöpuolesta, miten automaatio, ilmanvaihto, lämmitys, jäähdytys toimii laaja-alaisesti vaikuttaen toisiinsa. LVI-suunnittelussa esim. ymmärrys siitä, miten muut järjestelmät vaikuttavat omaan suunniteltavaan kokonaisuuteen.
Uudistavassa peruskorjaamisessa varaudutaan sähköautojen latauspisteiden järjestämiseen sekä rakennuskohtaiseen energiamittaukseen siten, että olisi mahdollista saada mittaustieto esimerkiksi rakennuksen sähkönkulutuksesta jaoteltuna kuinka paljon siitä kuluu lämmitykseen, jäähdytykseen, ilmanvaihtoon tai valaistukseen.
Hankkeessa kootaan tietoa ilmastointijärjestelmien energiatehokkuutta parantavista toimista sekä kerrotaan hyvistä käytännöistä ja toteutuksista, kuten esimerkiksi ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien kuntotutkimusmenettelystä. Ohjeet, oppaat ja artikkelit on koottu Motivan verkkosivuille.
Hyvään lopputulokseen päästään, kun valujen jälkeen tuuletaan oikein, rakennuksen olosuhteet vakioidaan nopeasti (aukot umpeen ja nopeasti perustason lämpö päälle), ilmankosteutta seurantaan ja ilmanvaihto otetaan asteittain käyttöön. Myös suunnitelmalliset valutyöt ja niiden minimointi ehkäisee ongelmaa.
Taustalla on rakennusten energiatehokkuusdirektiivin artiklat 14 ja 15, joissa määrätään lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien tarkastuksista. Viestintäfoorumin tavoitteena on saavuttaa yhteisillä toimilla vähintään sama energiatehokkuusvaikutus kuin järjestelmien tarkastuksilla.