Siirry sisältöön

32 hakutulosta

ZETVESF LOPPURAPORTTI 19 VESIVOIMAN MERKITYS SUOMEN ENERGIAJÄRJESTELMÄLLE Vesivoima tänään ZETVESF LOPPURAPORTTI 20 VESIVOIMA TÄNÄÄN Vesivoima on yksi vesistöjemme tarjoamista palveluista Suomi on vesirikas maa ja vesi liittyy lähes kaikkeen elämiseemme.
___________________________________ Jätepolttoaineilla Vesivoimalla Muulla, millä?
Vesivoima Esitetään mahdollisuudet nykyisen vesivoiman tehon nostamiselle ja uuden vesivoiman rakentamiselle tarkasteltavalla alueella. 4.8. Lämpöpumput Arvioidaan mahdollisuuksia lämpöpumppujen hyödyntämiseen tarkasteltavalla alueella. 4.9. Muut Tässä yhteydessä voidaan arvioida mm. hyödyntämismahdollisuuksia tarkasteltavalla alueella. biopolttonesteiden tuotanto- ja 4.10.
Äänekosken alueella tuotetaan sähköä vesivoimalla. Vuonna 2014 vesivoimalla on tuotettu 39 GWh sähköä ja vuonna 2016 sähköä tuotettiin vesivoimalla 59 GWh. Pientalojen määrä on hieman lisääntynyt tänä aikana kuten myös liikenteen rakennusten määrä. Hoitoalan, opetusrakennusten ja varastorakennusten määrä oli myös lisääntynyt.
Porvoon Energian lisäksi Porvoossa toimii vesivoimayhtiö, Oy Drägsby Vattenkraft - Treksilän vesivoima Ab.
Energiamurros vaatii rakennetun ympäristön ja uusiutuvan energian osaajia, joilla on hallussa uudet energiateknologiat, kuten tuulivoima, vesivoima, aurinkoenergia, lämpöpumput ja vihreä vety. Osaajat kasvavat sähkö-, LVI- ja energia-alaan liittyvien koulutuspolkujen kautta. ”Uusia tekijöitä ja suunnittelijoita tarvitaan, jotta jatkossakin on osaavaa työvoimaa saatavilla.
Petteri Orpon hallitusohjelman mukaan energiajärjestelmälle tärkeän säätökykyisen vesivoiman toimintaedellytyksiä vahvistetaan ja pumppuvoimahankkeiden toteutumista edistetään. Asetusmuutos mahdollistaakin nyt myös vesivoimahankkeiden tukemisen energiatuella.
Tämä voidaan ottaa kaupungin toiminnoissa huomioon niin oman rakentamisen suunnittelun ohjauksessa kuin rakennusvalvonnan uudisrakentajille antamassa ohjauksessa. 4.8 Vesivoima 4.8.1 Nykykäyttö Lohjan alueella ei ole teollisen mittaluokan vesivoiman tuotantoa.
Uusiutuvia energialähteitä puolestaan ovat uusiutuvat, muut kuin fossiiliset energialähteet (tuuli-, aurinko-, maalämpö-, aalto- ja vuorovesienergia, vesivoima, biomassa, kaatopaikkakaasut, jäteveden käsittelylaitosten kaasut ja biokaasut).
Energiamurros vaatii rakennetun ympäristön ja uusiutuvan energian osaajia, joilla on hallussa uudet energiateknologiat, kuten tuulivoima, vesivoima, aurinkoenergia, lämpöpumput ja vihreä vety. Osaajat kasvavat niin sähkö-, LVI- ja energia-alaan liittyvien koulutuspolkujen kautta.