Siirry sisältöön

20 hakutulosta

Parhaat tulokset yritys saavuttaa energiatehokkuuden jatkuvalla parantamisella ja kokonaisvaltaisella johtamisella. Energiatehokkuuden jatkuva parantaminen edellyttää: Oman energiankäytön tuntemista ja seurantaa. Tietoa omista energiansäästömahdollisuuksista. Teknis-taloudellisesti kannattavien energiatehokkuustoimien määrittämistä ja toteuttamista.
Kaikki järjestelmät perustuvat jatkuvan parantamisen periaatteelle ja painottavat johdon sitoutumista, nykytilan ja säästöpotentiaalin selvittämistä, tavoitteiden ja vastuiden määrittämistä ja energiatehokkuuden ottamista huomioon suunnittelussa ja hankinnoissa.
parantaminen, opastaa teknistä henkilökuntaa käyttämään laitteita ja järjestelmiä energiatehokkaasti, löytää mahdollisuudet uusiutuvan energian hyödyntämiseen, auttaa vähentämään toiminnan hiilidioksidipäästöjä.
Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen JOTPAn rahoittama. Tervetuloa mukaan koulutuksiin Koulutuskokonaisuuden ensimmäinen osa alkoi keväällä 2024. Seuraavien kurssien ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.
kpl hankkeita tällä sopimuskaudella • Sähkön-, lämmön- ja polttoainesäästöä • Ilman tukia toteutettu (sis takaisinmaksuvaateet vs tukipolitiikka) • Edellisellä sopimuskaudella vastaavat tulokset Merkittävät säästöt investoinneilla • Paperikoneen kenkäpuristin 2017 • Energiatehokkaat hiontapinnat massanvalmistuksessa • Kaukolämmön paluuveden lämmitys hukkalämmöllä 2023 (esimerkki) Jatkuva
Hyvän korjaustavan mukaan korjaukset tehdään hallitusti Taloyhtiön energiatehokkuuden parantaminen ja ylläpito vaatii jatkuvaa työtä. Kaikkia remontteja ei välttämättä tarvitse tehdä samanaikaisesti – pitkäjänteinen työ pitää kustannukset kohtuullisina ja edellisten toimien säästöillä voi rahoittaa seuraavaa hanketta. Näin vältytään vastikkeiden korotuspaineilta.
Tavanomaisessa kuntoarviossa energiatehokkuuden parantaminen ja uusiutuva energia jäävät yleensä lapsipuolen asemaan. Taloudellisen kannattavuuden ohella PTS-ehdotukseen sisällytettävien energiatoimenpiteiden valinnassa huomioidaan mahdollinen asumisen laadun paraneminen sekä rakennuksen valmiudet sopeutua ilmastonmuutokseen.
Organisaation toiminnan kannalta energiatehokkuuden jatkuva parantaminen edellyttää: • Oman energiankäytön tuntemista ja seurantaa • Tietoa omista energiansäästömahdollisuuksista 5 • Teknistaloudellisesti kannattavien energiansäästötoimien määrittämistä ja toteuttamista • Energiatehokkuuden ottamista huomioon toimintatavoissa, investoinneissa ja hankinnoissa • Energian hankinnan eri
Jatkuvaa mittausta ei tällöin tyypillisesti tarvita. Käytettäessä koostumukseltaan muuttuvaa tuotekaasua, on tarkkuuden kannalta tärkeää tehdä polttoaine/happi-suhdeohjaus riippuvaiseksi jatkuvasta jäännöshapen mittauksesta.