Siirry sisältöön

10 hakutulosta

Viime vuosina huomio on Euroopassa kiinnittynyt erityisesti ilmastonmuutokseen ja kasvihuonekaasujen päästökauppaan. Kauppaa voidaan kuitenkin käydä myös muilla päästöillä, josta hyvä esimerkki on USA:ssa käytävä rikkidioksidipäästöjen kauppa.
Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi EU/2024/1275 Lisätietoa rakennusten energiatehokkuusdirektiivin uudistamisesta ympäristöministeriön verkkosivuilla: Rakennusten energiatehokkuusdirektiivin uudistus Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi tähtää vähähiiliseen rakennuskantaan ja ilmastonmuutoksen hillintään.
Sitä voidaan käyttää: • investointeihin, jotka liittyvät esim. ilmastonmuutoksen hillintään ja sopeutumiseen, kiertotalouteen, vesivarojen parantamiseen ja ympäristön saastumisen ehkäisyyn, luonnon monimuotoisuuden suojeluun ja ennallistamiseen sekä kestäviin investointeihin maa- ja metsätalouden piirissä • kulkuneuvojen latausinfrastruktuurin rakentamiseen ja sähköautohankintoihin
Rakennettuun ympäristöön liittyvät ilmastonmuutoksen hillinnän toimet muodostuvat alueidenkäytöstä, energiatehokkaasta uudis- ja korjausrakentamisesta, rakennusten ylläpidosta, materiaalitehokkuudesta sekä uusiutuvan energian hyödyntämisestä ja edistämisestä.
Rakennettuun ympäristöön liittyvät ilmastonmuutoksen hillinnän toimet muodostuvat alueidenkäytöstä, energiatehokkaasta uudis- ja korjausrakentamisesta, rakennusten ylläpidosta, materiaalitehokkuudesta sekä uusiutuvan energian hyödyntämisestä ja edistämisestä.
Kunnat toimivat edelläkävijöinä ilmastonmuutoksen hillinnässä. Lohjan tavoitteena on vähentää kasvihuonekaasupäästöjä 80 % vuoden 2007 tasosta vuoteen 2030 mennessä. Uusiutuvan energian kuntakatselmus antaa suuntaviivoja tavoitteen saavuttamiseksi. Kuntakatselmus kattaa koko Lohjan kaupungin alueen.
Resurssiviisauden tiekartan mukaan ilmastonmuutoksen hillinnässä ja muiden ympäristövaikutusten ehkäisemisessä kaupungit ja kaupunkiseudut ovat ratkaisevassa asemassa. Kaupunkien yhdyskuntarakenne vaikuttaa merkittävästi elämäntapoihin ja valintoihin, kuten liikkumistarpeisiin ja kulkutapavalintoihin sekä asumismuotoon ja sitä kautta energiankulutukseen.
Taustalla on perinteisen hirsirakentamisen turvaaminen, sen erityispiirteet ja puuhun sitoutuneen hiilen suotuisat vaikutukset ilmastonmuutoksen hillintään. Rakennusvaippaan kuuluvan hirsiseinän lämmönläpäisykerroin saa olla enintään 0,60 W/(m² K), kuten muidenkin vaippaan kuuluvien seinärakenteiden.
Helpotuksella otetaan huomioon puuhun sitoutuneen hiilen suotuisat vaikutukset ilmastonmuutoksen hillintään sekä perinteisen hirsirakentamisen turvaaminen ja sen erityispiirteet.
HINKU Ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijöiden verkosto. Kaukolämpö Kaukolämmityksellä tarkoitetaan keskitettyä lämmöntuotantoa ja –jakelua. Lämmitysvesi toimitetaan jakeluverkon välityksellä kuluttajalle kiinteistön lämmittämiseen. KETS Kuntien energiatehokkuussopimus Kpa- Kiinteän polttoaineen Lämpökeskus Energiantuotantolaitos, joka tuottaa yksinomaan lämpöenergiaa.
1