246 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Toisin sanoen katselmuksessa lasketaan materiaalivirtojen kustannukset siten, että kullekin materiaalivirralle kohdistetaan eri prosessivaiheissa siihen liittyvät energia-, työ- ja muut kustannukset soveltaen MFCA-menetelmää (Material Flow Cost Accounting = Materiaalivirtojen kustannusanalyysi).
Teollisuuden ja energiantuotannon kohteille hyväksytyt työkustannukset ovat 5 prosenttia kohteen vuotuisista energia- ja vesikustannuksista. Maksimissaan hyväksytyt työkustannukset voivat olla 20 000 €. Kuka voi tehdä täsmäkatselmuksia?
Uusiomaarakentaminen Uusiutuva energia Kiertotaloudessa energiankulutus perustuu uusiutuviin energialähteisiin. Motiva edistää uusiutuvan energian käyttöönottoa elinkeinoelämässä, kunnissa ja alueilla sekä kotitalouksissa.
Energia-asiat voidaan liittää organisaation käyttämään johtamisjärjestelmään, jolloin erillistä energiapolitiikkaa ei tarvita.
Uudet hakemukset jäävät odottamaan eduskunnan päätöstä lisämäärärahasta ja avustuksen jatkosta. • Energia-avustukselle on varattu julkisen talouden suunnitelmassa 2023-2026 yhteensä 70 miljoonan euron määräraha vuodelle 2023.
Prosessiteollisuuden energia-analyysiin, Voimalaitoksen energia-analyysiin tai Kaukolämpökatselmukseen, voidaan edellä mainittujen L- tai/ja S-vastuuhenkilöiden sijaan nimetä hakijan omasta organisaatiosta Motivan hyväksymä niin sanottu hakija-vastuuhenkilö tai -vastuuhenkilöt.
Tilastokeskus – Energia ja päästöt 2023 (linkki päivitetty 12.3.2024) Päästökertoimessa on huomioitu vain kotimainen energiantuotanto eli tuontisähkö ei ole mukana. Huom! vuonna 2021 ja sitä aikaisemmin olemme julkaisseet kolmen viimeisen tilastovuoden keskiarvon, jossa yhteistuotanto on jaettu hyödynjakomenetelmällä.
Suomen energia- ja ilmastostrategian mukaisesti pienvesivoiman potentiaali perustuu lähinnä käytöstä poistettujen sekä nykyisten voimalaitosten modernisointi- ja tehonkorotushankkeisiin. Erityisesti pienvesivoiman huono taloudellinen kannattavuus ja hankkeiden työläs toteutus hidastavat lisärakentamista.
Tärkeimpiä energia- ja ilmastodirektiivejä ovat: Ekosuunnitteludirektiivi Energiatehokkuusdirektiivi (EED) Päästökauppadirektiivi Rakennusten energiatehokkuusdirektiivi Uusiutuvan energian RED II -direktiivi Ihmisten arkipäivän toimintaa ohjaavat myös muun muassa energiamerkinnät, jotka perustuvat direktiiveihin.