Siirry sisältöön

115 hakutulosta

energiatehokkuuden parantamiseksi • Seinien ja katon eristys, ikkunat ja ulko-ovet, ilmanvaihto, termostaatit • Boilerien ja öljykattiloiden korvaaminen Nolla- ja vähäpäästöinen liikkuminen • Sähköautot • Nolla- tai vähäpäästöinen raskas liikenne • Henkilöiden ja tavaroiden kuljetukseen tarkoitetut ajoneuvot • Nollapäästöisten ajoneuvojen latausinfra 6 Muita rahoituskelpoisia kohteita Energiatehokkuus
Energiatehokkuusluokka ja E-luku Energiatodistuksessa rakennuksen energiatehokkuus ilmaistaan rakennuksen laskennallisen energiatehokkuuden vertailuluvun (E-luku) sijoittumista luokitteluasteikolle kuvaavalla tunnuksella. Energiatehokkuusluokkaa kuvataan tunnuksilla A 2018 –G 2018 .
Tilastoja voi käyttää myös myyjä: jos rakennuksen energiatehokkuus on keskiarvoa parempi, kannattaa sitä hyödyntää myyntivalttina! Energiatehokkuusluokkaa kuvataan kirjain- tunnuksella A (paras) – G (heikoin) sekä alaindeksinä olevalla vuosiluvulla. Vuosiluku kuvaa minkä lainsäädännön mukaan todistus on tehty.
Energiatehokkuus ja säästöpotentiaali 22 2. Kohteen jäähdytysjärjestelmä ja sen energiankäyttö 24 2.1. Perus- ja lähtötiedot 24 2.2. Jäähdytysenergiankulutus 25 2.3. Jäähdytysjärjestelmän käyttö- ja ylläpito-organisaatio 25 3. Jäähdytysjärjestelmän energiatehokkuus 26 3.1. Jäähdytyksen tuotanto 26 3.2. Lauhdutusjärjestelmä ja lauhdelämmön talteenotto 27 3.3.
Kauimmaisella rakennuksella on täten tässä suhteessa heikoin energiatehokkuus.”
Tarkempaa tietoa suuryritysten pakollisista energiakatselmuksista löytyy Energiaviraston internetsivuilta. 4 1.3 Katselmusmallit teollisuuden energiakatselmushankkeissa Teollisuussektorin Motiva-energiakatselmuksia voidaan toteuttaa kahdella eri laajuudella: • • katselmus-tasoisena, jolloin tarkastelun kohteena on prosessia palvelevien käyttöhyödykkeiden ja kiinteistöjen energiatehokkuus
Direktiivin 2 artiklan 2 alakohdan mukaan ”lähes nollaenergiarakennuksella” tarkoitetaan rakennusta, jolla on erittäin korkea energiatehokkuus, sellaisena kuin se on määritettynä liitteen I mukaisesti.
Energiatehokkuus on osa organisaation tuotantotehokkuutta ja kilpailukykyä.
Interreg Europe , teemoina muun muassa energiatehokkuus, ilmastonmuutos, luonnon monimuotoisuus. Central Baltic , teemoina muun muassa CO 2 -päästöjen vähentäminen, yritysten ja asukkaiden tuki sekä vesi- ja rannikkoympäristön parantaminen.
3.5.6 Energianhuollon, tuotteiden, laitteiden ja energian hanki n ta Miten energiatehokkuus otetaan huomioon hankinnoissa, investoinneissa ja tuotannon kehittämisessä? 3.6 . Arviointi 3.6.1 Seuranta, mittaus ja analysointi Miten on määritelty energian käytön ja tehokkuuden tarkkailuun liittyvät keskeiset mittaukset?