Siirry sisältöön

21 hakutulosta

Kesä: Kulutusseuranta: lämpö, sähkö ja vesi (jatkuva) Lämmitysjärjestelmän huollattaminen/huolto Kylmäaineiden vuototarkastukset (lämpöpumput) Kattilat ja tulisijat: puhdistus ja säätö, polttimen vaihto, nuohous, energiatehokkuustarkastus Vikavirtasuojien testaus Liesituulettimen suodattimen puhdistus Kylmälaitteiden ja lieden taustojen puhdistus Tilojen käyttäjille tietoa viilennysratkaisuista
Kylmälaitteiden sähkön kulutus on ollut viimevuosina keskimäärin 31 % koko tehtaan sähkön kulutuksesta. Taulukko1.
kuvaus, esim. kiertojohtoon liitetty pesuhuoneiden lämmityspatterit, kuivaushuoneen lämmitin sekä uima-altaan veden lämmitys (lämmitysosiosta kiertojohdon ”häviöt”) Putkiston, linjasäätö- ja sulkuventtiileiden sekä viemäriverkoston kunto/ikä WC-säiliöiden koko Vesikalusteiden kunto/ikä (huoneistomittauksista vesikalusteiden virtaamat) Muut kulutuskojeet esim. pesulat, uima-altaat, kylmälaitteiden
Aurinkopaneelijärjestelmän toiminnan seuranta Katon ja sen läpivien�en tarkastus Katoturvatuoteiden tarkastus Salaoja- ja sadevesiviemäreiden toiminnan tarkastus Pintavesien tarkkailu Ilmanvaihdon toiminnan tarkkailu Lämmitysjärjestelmän tarkastaminen / huollataminen / huolto Tulisijan puhdistus, piipun nuohous Lämpöpumppujen puhdistus (myös lämmityspiiri) Liesituule�men rasvasuoda�men puhdistus ja vaihto Kylmälaiteiden
Yöaikainen kuormitus muodostuu pääosin LVIlaitteiden ja keittiön kylmälaitteiden kuormituksista eikä anna aihetta tarkempiin kuormitusseurantoihin tai -tarkasteluihin. Selvitys sähkökuormituksen ajallisesta jakautumisesta. Suuremmissa kohteissa myös viikonloppukuormituksen tarpeenmukaisuuden tarkistus.
Yöaikainen sähkökuorma koostuu ulkovalaistuksesta, pumpuista, likaisten tilojen IVpoistokoneista, keittiön kylmälaitteista ja yhdyskäytävän sähkölämmityksestä. Yöaikaa suurempaa viikonlopun kuormitusta selittää vuodeosaston kulutus (valaistus, ilmanvaihto) sekä keittiölaitteet.
Keittiön alamittaus mittaa ruuan valmistuksen ja keittiön kylmälaitteiden sähkönkulutuksen lisäksi myös keittiön ja ruokalan valaistuksen sähkönkulutuksen, joiden osuus kokonaiskulutuksesta on noin 5 MWh/a. Näin ollen ruuan valmistuksen ja keittiön kylmälaitteiden sähkönkulutus on noin 40 MWh/a eli 0,55 kWh/annos.
Yöaikainen sähkökuorma koostuu ulkovalaistuksesta, pumpuista, likaisten tilojen IV-poistokoneista sekä keittiön kylmälaitteista. Kustannukset ja tariffit Taulukko 8 Sähköenergian kustannukset vuositasolla ja kustannusten jakautuminen kustannuslajeittain.
Lämpöpumppujen toimintaperiaate on samantapainen kuin kylmälaitteissa, jotka ottavat lämmön ruokatavaroista ja siirtävät sen kylmälaitteen ulkopuolelle.
EcoReal toteuttaa kohteessa myös kaupan kylmälaitteiden energiaoptimointia jatkuvalla palvelulla, jolla pidetään energiakulut kurissa jatkossakin.