Siirry sisältöön

7 hakutulosta

Älyvaaka auttaa vähentämään ruokahävikkiä suunnitelmallisesti Suomessa ravintola-alalla syntyy ruokahävikkiä 75–85 miljoonaa kiloa vuodessa. Digitaalinen omavalvontapalvelu, Chefstein auttaa keittiöammattilaisia tehostamaan toimintaansa ja vähentämään hävikkiä.
Kalavapriikki – kalanpalaakaan ei hukata Kalavapriikissa Kalavapriikki-kalanjalostusyrityksessä kalaraaka-aine käytetään kokonaan kiertotalousajattelun mukaisesti, eikä ruokahävikkiä synny yhtään.
Arlan tuotantoprosessi laitettiin suurennuslasin alle – Materiaalitehokkuus osoittautui tärkeäksi vastuullisuuden mittariksi Ruokahävikkiä on onnistuttu elintarviketeollisuudessa vähentämään erityisen paljon tuotantoprosesseja tehostamalla. Tämä kävi ilmi materiaalitehokkuuden sitoumuksen ensimmäisen raportointikauden tuloksista.
Ympäristövaikutuksia on myös tuotantoketjussa käytettävillä pakkauksilla, kuljetuksilla sekä ruokahävikillä, jota syntyy elintarvikeketjun jokaisessa vaiheessa. Voimassa olevan hankintalain (1397/2016) mukaan ympäristövaikutusten huomioon ottamisen julkisissa hankinnoissa pitäisi perustua elinkaariarviointiin.
Energiasäästöön liittyvät toimet pyritään integroimaan osaksi opetusta siten, että mm. veden kulutus, ruokahävikki tms. konkretisoidaan esim. digitaalisille näytöille ja adaptiiviseksi realistista tilannetta vastaavaksi. Hankkeen hiilijalanjäljen arviointia kokonaisuudessaan tutkitaan hankesuunnitteluun siirryttäessä ja hankesuunnitteluvaiheessa.
Lisäksi yritykset vähensivät ruokahävikkiä samana aikana lähes 12 miljoonaa kiloa. Materiaalitehokkuustoimilla yritykset raportoivat säästäneensä myös rahaa yli 17 miljoonaa euroa.
Energiasäästöön liittyvät toimet pyritään integroimaan osaksi opetusta siten, että mm. veden kulutus, ruokahävikki tms. konkretisoidaan esim. digitaalisille näytöille ja adaptiiviseksi realistista tilannetta vastaavaksi. Hankkeen hiilijalanjäljen arviointia kokonaisuudessaan tutkitaan hankesuunnitteluun siirryttäessä ja hankesuunnitteluvaiheessa.
1