12 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Vuosi 2023 Energiatehokas koti Energiatehokas koti – Korjaaminen Mahdollistajat ympäristöministeriö, yritys- ja organisaatioyhteistyökumppanit Ota yhteyttä Jaakko Ketomäki johtava asiantuntija, Kestävä rakennettu ympäristö -tiimin vetäjä +358 (0) 9 6122 5063 Lähetä sähköpostia Kirsi-Maaria Forssell asiantuntija +358 (0) 9 6122 5026 Lähetä sähköpostia
HEINI KORPELAINEN| 2/17/2020 Teknologian tutkimuksen rinnalle myös asumisen ja tutkimusta eri näkökannoilta • Vaihtoehtoiset tulevaisuudet ja elämänmuodot – Nuorten kiinnostus kierrättämiseen, omavaraisuuteen ja jopa niukkuuteen – miten tämä muuttaa vaatimuksia • Pehmeä teknologia ja sen tutkimus ja kehittäminen – Kulttuuriperinnön merkitys ihmisten hyvinvoinnille ja kestävyydelle – Energiatehokas
energiatehokkuus, kiinteistöalan energiatehokkuussopimukset, energiakatselmukset, rakennusten energiatehokkuusdirektiivi (EPBD) +358 (0) 9 6122 5016 +358 (0) 50 913 3679 harri.heinaro@motiva.fi Kimmo Heponiemi asiantuntija Kiertotalous, resurssitehokkuus, kestävä kehitys +358 (0) 9 6122 5078 +358 (0) 45 134 2001 kimmo.heponiemi@motiva.fi Tanja Hyvönen asiantuntija Rakennusautomaatio, energiatehokas
Muita tavoitteita olivat kokonaisen passiivitasoisen asuinkorttelin rakentaminen.
Yli kahdentuhannen paneelin kokonaisuuden rakentaminen ostoskeskuksen vilkkaassa toimintaympäristössä edellytti täsmällistä projektinhallintaa.
Tavoitteena oli toteuttaa mahdollisimman energiatehokas suunnitteluratkaisu, jossa alla olevat ehdot täyttyvät.
Asetetun hankeryhmän toimikauden päätyttyä asetusehdotuksen viimeistely on tehty virkatyönä ympäristöministeriön rakennetun ympäristön osastolla rakennukset ja rakentaminen yksikössä.
Jotta toimenpiteiden tuloksena on erittäin energiatehokas rakennus, tulee niistä esittää suunnitelma. Suunnitelmalla varmistetaan myös se, että toimenpiteiden keskinäiset vaikutukset on otettu huomioon. Erittäin pitkälle menevissä korjaushankkeissa voidaan ottaa huomioon myös materiaalien vähähiilisyys uudisrakentamiseen kehitetyllä arviointimenetelmällä.
Kaukolämmitteisen pientalon hiilijalanjälkivaikutuksia voidaan pienentää rakentamalla nykymääräyksistä parempi, energiatehokas pientalo. 32 Toisaalta, myös kaukolämmön tuotantotavalla on merkittävä vaikutus rakennuksien ympäristövaikutusten pienentämiseen.
Tässä eivät ole mukana kaikki saadut kommentit vaan lähinnä sellaiset, jotka täydentävät myöhemmin elokuussa tehdyn tarkemman kyselyn antamaa kokonaiskuvaa. • • • • • • Muutama vastaaja korosti teknologianeutraaliutta energiantuotannon suhteen ja piti tärkeämpänä sitä, että rakennus on energiatehokas ja miten se käyttää energiaa.