Siirry sisältöön

52 hakutulosta

Lisätietoja lämmönjaon energiatehokkuuden parantamisesta: Vesikiertoisen lämmönjaon energiatehokkuuden parantaminen (Energiatehokaskoti.fi) Ilmanvaihto Ilmanvaihtojärjestelmästä riippumatta voit asukkaana vaikuttaa hyvään sisäilman laatuun ja ilmanvaihdon energiatehokkuuteen.
Liian korkea (yli 22 astetta) lämpötila tuntuu tukalalta ja kuivaa sisäilmaa liikaa Makuuhuoneessa nukkuu paremmin lämpötila, kun sisälämpötila on noin 18-21 astetta. 1 ºC huonelämpötilassa = 5 % lämmityskuluissa.
laadun tarkkailu ja sen avulla tapahtuva ilmanvaihdon säätö • Kiinteistön uudet senioriväestön palvelut Tarpeet omassa taloyhtiössämme: Tietoa rakennuksesta asukkaalle Esimerkkejä tarpeista • Tieto sisäilman laadusta • Lukituksen kulkutiedot • Sähköautojen lataustietojen ilmoittaminen omistajille • Kulutustietojen seuranta ja vertailu Tarpeet omassa taloyhtiössämme: Sähkön ja lämmön
Taloautomaatiolla voidaan parantaa rakennuksen energiatehokkuutta, turvallisuutta ja esimerkiksi sisäilman laatua. Automaatiojärjestelmällä voidaan seurata, valvoa ja optimoida rakennuksen toimintaa siten, että saavutetaan halutut sisäolosuhteet ja toiminnallisuudet. Kun esimerkiksi lämmityksen ja ilmanvaihdon tarpeeton käyttö jää pois, energiaa säästyy.
Toimiva, terveellinen ja energiatehokas koti Hyvä talo tehdään perheen tarpeiden mukaan, se on energiatehokas ja siinä on hyvä ja terveellinen sisäilma – ympäri vuoden ja kaikissa sääoloissa. Hyvä talo on suunniteltu ja toteutettu toimivaksi kokonaisuudeksi ammattilaisten voimin.
Tällaista tietoa on muun muassa sisäilman kosteus, lämpötila ja hiilidioksidipitoisuus. Lisäksi kotiautomaatiojärjestelmään saa kytkettyä turvallisuuteen liittyviä laitteita, kuten palo- ja murtovaroittimet sekä turvakameran.
Rakennusten ei tulisi olla ylipaineisia missään tilanteessa ainakaan pitkiä aikoja, koska tällöin sisäilman sisältämä kosteus saattaa aiheuttaa ongelmia rakenteiden vuotokohdissa.
Lisäksi ilmanvaihto poistaa mahdollisia sisäilmaan kerääntyviä epäpuhtauksia, jotka voivat olla peräisin esimerkiksi rakenteista ja maaperästä. Ohje on todennäköisesti yleispätevä ja sillä pyritään riskien minimoimiseen. Sisäilman laadulle on suurempi riski pysäyttää ilmanvaihtokone, kuin pitää se käynnissä. 3.
Rakennusvaipan ilmanpitävyys on edellytys ilmanvaihdon hallintaan ja sisäilman pitämiseen pääsääntöisesti lievästi alipaineisena (0–10 Pa). Sisäilman alipaineisuus estää kostean sisäilman pitkäaikaiset vuodot rakenteiden kautta ulos.