Siirry sisältöön

41 hakutulosta

Viihdelaitteiden käytön energiatehokkuus on käyttäjän käsissä. Suomessa säästettäisiin arviolta noin 1 800 sähkölämmitteisen omakotitalon kulutuksen verran energiaa, jos suomalaiset sulkisivat verkkopäätelaitteensa kahdeksaksi tunniksi joka päivä.
Esimerkiksi markkinoilla olevien jääkaappien energiatehokkuus on parantunut merkittävästi 20 vuoden aikana. Tutustu aina laitteen energiamerkintään ja valitse käyttöösi sopiva parhaan energialuokan laite. Kylmäsäilytys kuluttaa 24/7 Sijoita kylmäsäilytyslaite aina erilleen keittiön lämmönlähteistä (liesi, uuni, lämpöpatteri, astianpesukone).
Ohjeistus hallitukselle ja isännöitsijälle Energiatehokkuus on osa hyvää ja suunnitelmallista kiinteistönpitoa, joka on taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän vastuulla. Ohjeistus asukkaalle Taloyhtiön asukkaana voit vaikuttaa kotitalonne energiankulutukseen. Ota selvää, miten asumistottumuksesi vaikuttavat energiankulutukseen.
Kodin vastuulliseen energiankäyttöön kuuluvat energiatehokkuus, energian säästäminen sekä sähkön käyttö hinnan mukaan. Lähes jokaisessa kotitaloudessa on mahdollisuus tehostaa energiankäyttöä säästämällä ja ottamalla käyttöön energiatehokkaampia laitteita ja järjestelmiä.
Rakentamisen energiatehokkuus ja olosuhdehallinta – rakennusfysiikkaa rakennustyömaille (pdf) (363.9 KB) Materiaalit ovat kaikkien vapaasti käytettävissä ja maksuttomia Muista mainita käytön yhteydessä lähde: BUILD UP Skills Finland -hanke ja Tampereen teknillinen yliopisto. Tekijät vastaavat yksin julkaisujen sisällöstä.
Suunnittelussa on huomioitava energiatehokkuus ja rakenteiden kosteuskäyttäytyminen sekä vanhojen ja uusien rakenteiden yhteistoiminta, talotekniikka mukaan lukien. Suunnittelu- ja hankintasopimuksilla vaikutetaan suunnittelun ja toteutuksen laatutasoon.
Vastaus: Rakennuksen koon perusteella maalämpö ei ole välttämättä ole kannattavin ratkaisu, etenkin kun kyseessä on uudistalon rakenteellinen energiatehokkuus eli kulutustaso pieni. Hyviä vaihtoehtoja ovat joko 1) suora sähkölämmitys lämmityksen pudotusautomatiikalla, täydennettynä ilmalämpöpumpuilla tai 2) ilma-vesilämpöpumppu ja vesikiertoinen lattialämmitys.
Lisäeristämisestä myös purueristeisen rintamamiestalon osalta löytyy esimerkkiratkaisuja Rakenteellinen energiatehokkuus korjausrakentamisessa -oppaasta. Rakennuksen ulkopuolinen lisäeristäminen on kustannustehokasta toteuttaa vain julkisivuremontin yhteydessä, jonka ajoitus riippuu julkisivun kunnosta.
Energian kokonaiskulutuksen kulmakivet Pientalon energiatehokkuus muodostuu rakennuksen, teknisten järjestelmien ja käyttäjän toimien kokonaisuudesta. Tämän kokonaisuuden hallinta on ratkaisevaa, kun tavoitellaan energiansäästöä. Myös asujien omilla toimilla on suuri vaikutus kokonaisuuteen.
Tarvekartoitus Energian säästö ja energiatehokkuus Esimerkkejä tarpeista • Rakennuksen lämmitys- ja sähköenergian liian suuren kulutuksen pienentäminen • Kiinteistöön halutaan omaa uusiutuvan energian tuotantoa ja sen käyttöä ohjaava automaatiota • Veden käyttöä halutaan järkevöittää Tarpeet omassa taloyhtiössämme: Kiinteistön ylläpito ja toimintahäiriöiden havaitseminen Esimerkkejä