Siirry sisältöön

17 hakutulosta

Omakotitalossa keskeisiä energiansäästötoimenpiteitä ovat lisäeristäminen sekä ovien ja ikkunoiden vaihtaminen energiatehokkaiksi. Energian kokonaiskulutuksen kulmakivet Pientalon energiatehokkuus muodostuu rakennuksen, teknisten järjestelmien ja käyttäjän toimien kokonaisuudesta. Tämän kokonaisuuden hallinta on ratkaisevaa, kun tavoitellaan energiansäästöä.
Lisäeristäminen ei kuitenkaan ole pelkästään kannattava korjaustoimenpide. Mikäli rakennukseen tulevaisuudessa tehdään laajempi ulkovaipan korjaus, voidaan lisäeristämistä harkita tuolloin. Ikkunat ovat rakennuksessa kohtuullisen energiatehokkaat, joten niiden uusiminen ei energiatehokkuuden näkökulmasta ole tarpeellista.
Jos lisäeristäminen on toteutettavissa helposti, sitä kannattaa harkita lämmitystapamuutoksen yhteydessä. Myös vanhat käyttöikänsä päässä olevat lahovikaiset ikkunat kannattaa uusia lämmitystapamuutoksen yhteydessä energiatehokkaisiin. Uusien energiatehokkaiden ikkunoiden valinnassa on apuna ikkunoiden energialuokitus.
Jos esimerkiksi hankit maalämpöpumpun, lisäeristäminen ei ole enää niin kannattavaa kuin sähkölämmityksellä. Poikkeuksena säännöstä ovat lämpöenergian säästön yhteydessä toimet, jotka koskevat oman aurinkosähkön tai tuulisähkön tuottoa. Vaikka pörssisähkönä ostettu sähkö olisi muuten edullista kesällä, sähkön hinnassa on aina sähköveroa ja siirtomaksua.
Korjaushankkeet ja energiatehokkuuden huomioiminen Energiatehokkuutta voidaan korjaushankkeissa parantaa muun muassa seuraavilla tavoilla: rakenteellinen energiatehokkuus, esimerkiksi ulkoseinien lisäeristäminen tai ikkunoiden vaihto, järjestelmiin liittyvät parannukset, kuten automaation lisääminen tai uudistaminen, vesikalusteiden vaihtaminen vähän kuluttaviin malleihin, sähkölaitteiden
Yläpohjan lisäeristäminen Termex-Selluvillalla Selvitys Termex Oy:lle. Insinööritoimisto Vesitaito 28.10.2016. 2 s.
Yläpohjan lisäeristäminen on taloudellisesti kannattava korjaustoimenpide ennen vuotta 1976 rakennetuissa taloissa.