Siirry sisältöön

41 hakutulosta

Kannattavia harkittavia lisäominaisuuksia ovat vähintään seuraavat: tehostus- ja poissaolo-ohjaus erilaiset aikaohjelmaohjaukset kesäajan yötuuletus liitettävyys kiinteistön tai kodin automaatioon ohjauspaneeli ja sen sijoittaminen näkyvälle paikalle lämmöntalteenoton hyötysuhdemittaus huoltomuistutukset lämmöntalteenoton kylmän talteenotto, etenkin jos kohteessa on toteutettu viilennys
Merkittävin ero oli lämmöntalteenotolla varustetun koneellisen tulo- ja poistoilmanvaihdon rakentaminen kohteeseen toisin kuin monitavoiteoptimoinnissa esitettiin. ”Helena-hankkeessa tehdyissä monitavoiteoptimoinneissa toimenpiteiden kannattavuutta on arvioitu vain euroissa ja kilowattitunneissa.
Ilmanvaihtokoneen hankinnassa on suositeltavaa panostaa laitteiston hyviin ohjausmahdollisuuksiin ja lämmöntalteenoton hyvään hyötysuhteeseen.
(Kuva Sisäilmayhdistys) Lämmöntalteenotto (LTO) Poistoilmasta voidaan ottaa huomattava osa energiaa talteen lämmönsiirtimien avulla. Poistoilman lämmöllä lämmitetään tuloilmaa tai siirretään poistoilmalämpöpumpulla lämpöä esimerkiksi käyttöveteen. Lämmöntalteenotto edellyttää rakennuksen ilmatiiveyttä.
Ilmanvaihdon hävikkiin voidaan vaikuttaa lämmöntalteenotolla. Automaatiolla voidaan vaikuttaa erityisesti siihen, kuinka paljon energiaa lämmityksessä ja ilmanvaihdossa kuluu. Kuva. Tyypillisen 1960-1980 -luvun kerrostalon lämpöenergiatase. Piirros: Tiina Paju Aina uusi tekniikka ei kuitenkaan odotetusti pelkästään vähennä kokonaisenergiankulutusta.
Muista erityisesti seuraavat asiat: suunnittele perheesi tarpeita vastaava talo; eristä talo reilusti ja huolellisesti; hanki hyvät ikkunat; tee talosta ilmanpitävä; ja hanki taloon tehokkaalla lämmöntalteenotolla varustettu tulo- ja poistoilmanvaihto. Motivan julkaisuja: Lämmitysjärjestelmät
Suodattimet on sijoitettu lämmöntalteenotto-osan molemmille puolille. Tuloilmalle on tavallisesti varattu kaksi suodatinta, karkeasuodatin ja hienosuodatin. Poistoilmalle on varattu yksi karkeasuodatin. Suodattimet voidaan helposti vetää ulos paikoiltaan puhdistusta ja uusimista varten.
Kohteen tyyppi Olemassa oleva rakennus Sijainti Helsinki Toteutusajankohta 1.12.2017 Talotyyppi Kerrostalo, rakennettu v. 2014 Rakennuksia 1 Kerrosmäärä 5 Asuntojen lukumäärä 49 Energiatehokkuusluokka - Lämmitys Kaukolämpö Lämmönjako Vesikiertoinen lattialämmitys Ilmanvaihto Huoneistokohtainen tulo ja poisto lämmöntalteenotolla Valaistus - Energiankulutus ja saavutettu Ennen Leanheat-käyttöönottoa
Matalaenergiatalon määritelmiä Rakenteelliselle matalaenergiatasolle päästään helposti lisäämällä eristystasoa ja parantamalla ikkunoiden ja lämmöntalteenoton energiatehokkuutta sekä rakennuksen ilmatiiviyttä. Samoilla menetelmillä päästään myös passiivienergiatason rakennetasolle. Myös passiivitalojen rakentaminen on lisääntynyt.
Energiatehokkaan kodin suunnittelun avainkohtia ovat: talon koko ja muoto, talon sijoittaminen tontille, lämmöneristys, ilmanpitävyys, lämmitysjärjestelmä, lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihto, vedenkulutus, vesikalusteet, sähköratkaisut, ja teknisten järjestelmien tarpeenmukainen ohjaus.