8 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
HARKKA – harjoitustyö toisen asteen oppilaitoksille Ilmastonmuutos ja vihreä siirtymä muuttavat energiantuotantoa ja energiankäyttöä. Energiatehokkuus on tärkeässä roolissa energiankäytön muutoksessa. Energiankäytön muodostumisen ja energiatehokkuuden ratkaisujen havainnointi voidaan aloittaa omasta asuinympäristöstä.
Ilmastonmuutos on haaste, jonka ratkaisemiseen ei riitä pelkästään sähköntuotannon muuttaminen vähempipäästöiseksi. Sähköä on myös käytettävä fiksummin eli silloin, kun puhdasta ja edullista sähköä on tarjolla. Sähköjärjestelmän toiminnan kannalta sähkönkäytön ja tuotannon on oltava jatkuvasti tasapainossa.
Ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste ja sen ratkaisemiseksi tarvitsemme mm. vastuullisia valintoja ja uusiutuvaa energiaa. Uusiutuvalla energialla tarkoitetaan mm. aurinko- ja tuulivoimaa. Suomessa vuonna 2023 uusiutuvalla energialla katettiin 42 % energian kokonaiskulutuksesta. Erilaiset lämpöpumput ovat tärkeä osa uusiutuvan energian hyödyntämistä.
Energiansäästö auttaa kaikkia 9 Ilmastonmuutos Fossiilisen energian käyttö lisää kasvihuonekaasuja, jotka kiihdyttävät ilmastonmuutosta Energiansäästöllä vähennetään energiantuotannon tarvetta fossiilisilla polttoaineilla Suomessa energia tuotetaan ensisijaisesti uusiutuvilla ja täydennetään fossiilisilla Vaikuttaa vedenpinnan nousuun, jääpeitteen häviämiseen, tautien lisääntymiseen
." – Juhamatti Meetteri, energiatehokkuuden asiantuntija, Motiva Oy Energiamurros tarvitsee tekijöitä Ilmastonmuutos on aikamme suurin haaste ja sen ratkaisemiseksi tarvitsemme mm. vastuullisia valintoja ja uusiutuvaa energiaa. Uusiutuvalla energialla tarkoitetaan mm. aurinko- ja tuulivoimaa.
Suomen tavoitteena on, että ilmastonmuutos ei heikennä liikenteen ja viestinnän nykyistä palvelutasoa. Liikenne- ja viestintäministeriö päivittää infrastruktuurin rakentamista, hoitoa ja ylläpitoa koskevat ohjeensa sekä laatii toimintasuunnitelmat poikkeustilanteita varten.
Kerrostalon ilmastonmuutos – KIMU -projektissa (Kimu 2011) tarkasteltiin korjaushankkeen toteutustapoja asunto-osakeyhtiöiden kannalta. Yleensä taloyhtiöiden korjaushankkeet toteutetaan pääurakkamuotoisina, jolloin taloyhtiö siirtää vastuun hankkeen tehtävien suorittamisesta urakoitsijalle toteutussuunnittelun jälkeen.