Siirry sisältöön

45 hakutulosta

Fossiilisten energialähteiden korvaaminen uusiutuvalla energialla julkisella sektorilla Energia- ja ilmastostrategian tavoitteiden mukaan valtionhallinto luopuu toimitilojensa öljylämmityksestä vuoteen 2025 mennessä ja kaikkia julkisia toimijoita kannustetaan samaan. Suomi on myös sitoutunut luopumaan kivihiilen käytöstä energiantuotannossa vuoteen 2030 mennessä.
Fossiilivapaa energia on luotu käyttämättä fossiilisia polttoaineita. Fossiilivapaisiin polttoaineisiin sisältyvät uusiutuvat luonnonvarat sekä ydinvoima. Uusiutuva ja uusiutumaton energia MISTÄ ENERGIAA SAADAAN?
UUSIUTUVA ENERGIA Uusiutuvalla energialla tarkoitetaan muista kuin fossiilisista lähteistä peräisin olevaa energiaa.
Tavoitteena oli tuottaa energia uusiutuvilla energialähteillä mahdollisimman kustannustehokkaasti (€/kWh). Hankinnassa sovellettiin neuvottelumenettelyä, joka mahdollisti teknisen vuoropuhelun osana hankintamenettelyä. Lopputuloksena saatiin uusiutuvan energian lämmitysratkaisu, jonka muodostavat maalämpö, aurinkolämpö, lämpökeskus ja lämmön varastointi yhdessä.
Teemoina kiertotalous, uusiutuva energia, vihreä siirtymä ja vastuullisuus näkyvät niin koulutuksessa kuin opinnäytetöissä.", kertoo Jukka. OAMK:ssa LVI- ja energiatekniikan insinöörien koulutusohjelmissa kuulostellaan tarkalla korvalla elinkeinoelämän tarpeita.
3.1.2023 6 Hiili, öljy, maakaasu, ydinvoima, turve ja uusiutumattomista materiaaleista syntynyt jäte Vesi, aurinko, tuuli, aaltovoima, puuperäiset polttoaineet sekä uusiutuvista materiaaleista syntynyt jäte Vain jäte 3. Fossiilivapaa energia on luotu käyttämättä fossiilisia polttoaineita. 3.1.2023 7 Kyllä Ei 3.
Uusiutuvaksi energiaksi luetaan tuuli- ja aurinkoenergia, geoterminen energia (maaperän pinnan alle varastoitunut lämpö), ympäristön energia (ilma, pintavesi, jätevesi), vuorovesi- ja aaltoenergia ja muu valtamerienergia, vesivoima, biomassa sekä kaatopaikoilla ja jätevedenpuhdistamoissa syntyvä kaasu ja biokaasu.
VR konsernin tavoitteena on nostaa uusiutuvan energian käytön osuus yli 60 % vuoteen 2020 mennessä (kaikesta konsernin energiankäytöstä). Vuonna 2014 uusiutuvan energian osuus oli 56 %.
Esimerkiksi uusiutuvan energian lisääminen on kunnalle mahdollisuus, jota voidaan kartoittaa uusiutuvan energian kuntakatselmulksen avulla. Samalla se myös edistää paikallisten energianlähteiden hyödyntämistä, tuo kustannussäästöjä ja luo mahdollisuuksia uudelle yritystoiminnalle.
Energia-asiat opetussuunnitelmassa Energian järkevä käyttö ja uusiutuvat energialähteet sisältyvät peruskoulun ja lukion opetussuunnitelmiin. Peruskoulun aihekokonaisuudet: Vastuu ympäristöstä, hyvinvoinnista ja kestävästä tulevaisuudesta Ihminen ja teknologia Lukion aihekokonaisuudet: Kestävä kehitys Teknologia ja yhteiskunta