Siirry sisältöön

13 hakutulosta

Suurin osa koko elintarvikeketjun ruokahävikistä syntyy kotitalouksissa, ja se vastaa jopa 100 000 auton ilmastovaikutusta. Mikäli haluat pienentää ympäristökuormitustasi ruokavalinnoillasi, vaihda etenkin punainen liha kasviproteiineihin (palkoviljatuotteet ja niistä valmistetut proteiinipitoiset ruoat) sekä pyri vähentämään maitojalosteiden syömistä.
Energiankulutusta voidaan vähentää esimerkiksi… Voit valita useita. 3.1.2023 19 Vähentämällä ruokahävikkiä Kulkemalla polkupyörällä ja kävellen Sammuttamalla valota ja laitteet, kun niitä ei käytetä tai poistuu huoneesta Vähentämällä lämpimän veden käyttöä, esimerkiksi lyhyempi suihku 9.
Vähennä eläinperäisten raaka-aineiden käyttöä ruoanvalmistuksessa ja vältä ruokahävikkiä. Sammuta laitteet ja valot, kun niitä ei tarvita. Hyödynnä auton ja laitteiden vuokrauspalveluita ja yhteiskäyttöä. Opi tulkitsemaan sähköyhtiön kulutusseurantaa, asiantuntijamme auttaa. Klikkaa auki energianeuvojan video.
Myös ruokahävikkiä on onnistuttu vähentämään hankinnoilla. Se on onnistunut pakkauskokoja optimoimalla siten, että ne vastaavat paremmin erikokoisten ravintoloiden tarvetta. Kaikilta alihankkijoilta edellytetään Leijona Cateringin eettisen kriteeristön noudattamista. Leijona Cateringin hankintaprosessi on auditoitu vuonna 2013 ISO 9001 -sertifioinnin yhteydessä.
Myös ruokahävikki on tarkassa syynissä. Sen määrää seurataan keittiötasolla päivittäin, ja koko organisaation tasolla noin neljä kertaa vuodessa. Ruokaa pyritään tekemään oikeita määriä. Paikallisten eläkeläisjärjestöjen kanssa on tehty sopimus, että järjestöt voivat hakea maksutta ylijäänyttä ruokaa.
Vähentämällä ruokahävikkiä Kulkemalla polkupyörällä tai kävellen Sammuttamalla valot ja laitteet, kun niitä ei käytä tai poistuu huoneesta Vähentämällä lämpimän veden käyttöä, esimerkiksi lyhyempi suihku 10. Miten kotona on mahdollista seurata sähkönkulutusta? Voit valita useita. a. Sähkölaskusta b. Sähköyhtiön verkkopalvelusta c. Ei mitenkään Oikeat vastaukset kysymyksiin 1.
Ruokapalveluissa päätyy tutkimusten mukaan ruokahävikiksi noin viidennes syötäväksi tarkoitetusta ruoasta. Euroopan komission tavoitteena on ruokahävikin puolittaminen vuoteen 2030 mennessä. Ruokahävikin mittaaminen ja; vähentäminen on myös tärkeä osa ammattikeittiön vastuullista toimintaa.
Ruokapalveluiden ympäristövaikutuksia vähennetään ruokalistasuunnittelun avulla, lisäämällä kasvisproteiinin käyttöä ja vähentämällä ruokahävikkiä. Nämä kaikki toimenpiteet onnistuessaan vähentävät tutkitusti ruoan ilmastovaikutuksia.
Ruokapalveluiden ympäristövaikutuksia vähennetään ruokalistasuunnittelun avulla, lisäämällä kasvisproteiinin käyttöä ja vähentämällä ruokahävikkiä. Nämä kaikki toimenpiteet onnistuessaan vähentävät tutkitusti ruoan ilmastovaikutuksia.
Ympäristövaikutuksia on myös tuotantoketjussa käytettävillä pakkauksilla, kuljetuksilla sekä ruokahävikillä, jota syntyy elintarvikeketjun jokaisessa vaiheessa. Voimassa olevan hankintalain (1397/2016) mukaan ympäristövaikutusten huomioon ottamisen julkisissa hankinnoissa pitäisi perustua elinkaariarviointiin.