Siirry sisältöön

148 hakutulosta

Olemassa olevat taloyhtiöt siirtyvät kulutusperusteiseen laskutukseen sitä mukaa kun niihin asennetaan putkisaneerauksen yhteydessä asianmukaiset huoneistokohtaiset etäluettavat vesimittarit.
Aurinkosähkön energiayhteisö taloyhtiöön – perustamisen ABC 21.11.2023 Jarkko Hintsala, HSY:n Ilmastoinfo OTA YHTEYTTÄ: HSY:n Ilmastoinfo HSY Ilmastoinfo Facebook: facebook.com/ilmastoinfo Instagram: @ilmastoinfo Twitter: @ilmastoinfo koutsi.hsy.fi Autamme kaupunkilaisia energiaja ilmastoviisaassa arjessa.
16.3.2023 14.00 YM: Sähkölämmitteiset taloyhtiöt voivat hakea tukea lämmityskulujen maksuun 17.4. alkaen Valtioneuvosto hyväksyi tänään asetuksen, jolla säädetään sähkölämmitteisille taloyhtiöille myönnettävästä kertaluontoisesta tuesta. Tuki vähentää asunto-osakeyhtiön paineita siirtää kohonneita lämmityskuluja vastikkeisiin asukkaiden maksettavaksi.
Taloyhtiön toimintakertomukseen on tärkeää kirjata tiedoksi lämmön, kiinteistösähkön ja veden kulutustiedot. Taloyhtiön hallituksen on seurattava kulutustasoja säännöllisesti.
Taloyhtiö voi ilmoittaa kilpailuun putkiremontin/linjasaneerauksen, joka on päättynyt 1.11.2021 – 30.11.2023 välisenä aikana ja remontin takuuaika on alkanut. Taloyhtiön tai kiinteistöyhtiön hallitus voi ilmoittaa taloyhtiönsä kilpailuun. Lisäksi taloyhtiön hallituksen suostumuksella ilmoittaja voi olla myös hankkeen urakoitsija, suunnittelija, valvoja tai projektinjohtaja.
Lämmitysasiat kannattaa siksi ottaa puheeksi taloyhtiössä. Pakkaset virittävät monessa taloyhtiössä jokavuotisen keskustelun siitä, miksi toisissa asunnoissa palellaan villasukat jalassa, kun taas toisissa hikoillaan hellelukemissa.
Taloyhtiöille on nyt tarjolla vertailutietoa aiempaa suuremmista, yli 20 kWp:n aurinkosähköjärjestelmistä. Ne kiinnostavat etenkin suuria taloyhtiöitä, joille sähköverkkoyhtiö tarjoaa hyvityslaskentapalvelua. Aurinkosähköä kotiin -verkkosivusto on uudistunut ja vastaa entistä paremmin taloyhtiöissä heränneeseen kiinnostukseen aurinkovoimaloita kohtaan.
Vuoden vaihteessa mahdolliseksi tullut sähköverkkoyhtiöiden hyvityslaskentapalvelu tekee aurinkosähköstä entistä kiinnostavamman myös taloyhtiöille.
Taloyhtiön rakennusten energialuokka parantui hankkeen myötä E-luokasta C-luokkaan. Hankkeen rahoituksessa taloyhtiö huomioi ja kartoitti hankkeen alusta saakka menojen lisäksi tuottomahdollisuuksia sekä eri ratkaisujen takaisinmaksuaikoja. Taloyhtiö hyödynsi myös Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n energia-avustuksia toimenpiteiden rahoittamisessa.
Innostus omaan pientuotantoon on näkynyt ennen kaikkea omakotitalojen katoilla, mutta nyt kiinnostus lisääntyy myös taloyhtiöissä.