Siirry sisältöön

261 hakutulosta

Energianeuvoja auttaa kuntalaisia asumismuodosta riippumatta energia-asioissa. Viime vuoden kysytyimpiä aiheita olivat erilaiset lämpöpumput, aurinkopaneelit ja tuet. Energianeuvoja kirittää myös kuntia ja pk-yrityksiä kohti energia- ja ilmastotavoitteita tukemalla energiatehokkuussopimuksien toteuttamista ja energiakatselmuksien käynnistämistä.
Energiatehokkuus kytkeytyy moniin hyötyihin Oheishyötyjen taloudellisen arvon määrittäminen on hankalampaa kuin suorien energia- tai kustannussäästöjen laskeminen. Ne ovatkin harvoin edes mukana laskelmissa, kun tarkastellaan energiatehokkuusinvestointien kannattavuutta. Tämä voi aiheuttaa toimenpiteen kannattavuuden aliarvioimisen.
Yritykset hyötyvät materiaalikatselmuksista Materiaalikatselmuksilla on saavutettu kustannussäästöjä raaka-ainehankinnoissa ja jätemaksuissa sekä energia- ja työkustannuksissa. Neitseellisten luonnonvarojen käyttö ja ympäristökuormitus ovat vähentyneet.
Kaikilla energia-alan yrityksillä on olemassa suunnitelma siitä, kuinka tämä murros viedään loppuun asti”, toteaa johtaja Janne Kerttula Energiateollisuudesta. ”Kaikki energiayhtiöt ovat hyvin vahvasti sitoutuneet vihreään siirtymään. Uskon että tämänhetkinen sotatilanne Ukrainassa tulee vain kiihdyttämään tätä siirtymää.
Suomi on energia- ja ilmastoinnovaatioiden kärkimaa, vieden ratkaisuja myös muualle maailmaan, sanoo ylijohtaja Riku Huttunen työ- ja elinkeinoministeriöstä. Energiatehokkuussopimuksiin 2017–2025 on liittynyt iso joukko suomalaisyrityksiä ja kuntia.
Lue lisää 26.9.2024 Rahoituksen tietopalvelu: Ajantasainen tieto rahoituksesta yhdestä paikasta Energiatehokkuuden parantaminen ja päästöjen vähentäminen ovat avainkeinoja, joilla Suomi pystyy saavuttamaan sille asetetut energia- ja ilmastotavoitteet.
Energiansäästöviikko onkin herättänyt tarkkailemaan koko perheen toimintatapoja, kun lapset ovat toistuvasti muistuttaneet energia-agenttitehtäviä tehdessään esimerkiksi valojen tai turhaan päällä olevien sähkölaitteiden sammuttamisesta.
Luuppi-podcastit 2021 29.11.2021 Ilmasto- ja energiateot nousevat yhä vahvemmin yritysten kilpailuvaltiksi Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa. Sopimusten tavoitteisiin on sitoutunut yli 600 yritystä ja niiden 6 600 toimipaikkaa.
Energiatehokkuutta palveluna Energiatehokkuus- ja ESCO-palvelut ovat palveluliiketoimintaa, jossa ulkopuolinen energia-asiantuntija toteuttaa asiakasyrityksessä investointeja ja toimenpiteitä energian käytön tehostamiseksi sekä energiansäästämiseksi.
Vaikka kaikki energia tuotettaisiin päästöttömästi, tulee varmistaa, että energiaa ei mene hukkaan ja voimme hyödyntää sen entistä tehokkaammin esimerkiksi sähköistyvän yhteiskunnan tarpeisiin. – Energiansäästöviikolla haluamme muistuttaa suomalaisia siitä, että pitkäjänteisellä energiatehokkuustyöllä on jo saavutettu merkittäviä tuloksia, mutta säästämisen paikkoja on kuitenkin edelleen