Siirry sisältöön

196 hakutulosta

Sähkömoottorin toiminta perustuu sähköisiin magneetteihin, jotka voidaan kytkeä päälle ja pois. Sähkömoottori sisältää kaksi perusosaa, akselin mukana pyörivän roottorin ja paikallaan pysyvän staattorin. Sähköinen magneettikenttä voidaan saada aikaan staattorissa tai roottorissa. Vastaparina voidaan käyttää toista sähkömagneettia tai kestomagneettia.
Joissakin autoissa moottorin hukkalämmön lisäksi lämpöä tuotetaan sähkö- tai polttoainekäyttöisellä lisälämmittimellä, mikä lisää energiantarvetta. Pakokaasut Bensiinimoottorin pakokaasut sisältävät hiilidioksidia (CO 2 ), hiilimonoksidia eli häkää (CO), typen oksideja (NO x ), osittain palaneita tai palamattomia hiilivetyjä (HC) ja hiukkasia (PM), kuten nokea.
Lue lisää 2.7.2021 Turvallista aurinkosähköä – järjestelmän suunnittelijan ja toimittajan ohje on julkaistu Aurinkosähköjärjestelmät ovat käytössä ja tuottamassa sähköä vuosikymmeniä. Järjestelmien käytönaikaiseen turvallisuuteen voidaan vaikuttaa suunnittelun ja asennuksen yhteydessä tehtävillä valinnoilla, sekä huolehtimalla seurantatoimenpiteistä.
Poltosta saadaan energiaa, joka hyödynnetään sähkön- ja lämmöntuotannossa. Normaalikuutiometri: Yksi kuutio kaasua normaalissa ilmanpaineessa (101,3 kPa) ja nolla-asteen lämpötilassa. Pelletit ja briketit: Valmistetaan puunjalostusteollisuuden sivutuotteista. Raaka-aineeksi käy kuiva sahanpuru, kutterinlastu ja hiontapöly. Pellettien pituus on noin 1–3 cm ja halkaisija 6–12 mm.
Akkujen tulevaisuus Sähkön varastointi ajoneuvoissa on yksi suurista tulevaisuuden haasteista. Tekniikka kehittyy ja akkujen paino ja hinta alenevat, joten kehityksen suunta on oikea. Uhkakuvana on kuitenkin akkujen kasvava kysyntä, joka voi johtaa joidenkin akkumateriaalien, kuten litiumin, hinnannousuun.
Erilaiset energiayhteisöt on suunniteltu helpottamaan sähkön loppukäyttäjien investointeja uusiutuvaan energiaan sekä edistämään uusien toimintatapojen käyttöönottoa kuten kulutusjoustoon osallistumasta.
Tuettavan sähkön pitää olla kulutettu tukikelpoisen tuotteen tuotannon yhteydessä. Tukea voi hakea seuraavan kerran 31.3.2024 mennessä Energiaviraston sähköisen TESSA-järjestelmän kautta. Seuraavina vuosina hakemus pitää jättää 31.3. mennessä.
Lue lisää täsmäkatselmuksesta Esimerkkejä toteutetuista energiakatselmuksista Moilas Oy: Energiakatselmus auttaa pitämään energiakulut kurissa Moilas Oy:n leipomoissa energiakatselmuksessa löydettiin lukuisia tapoja säästää sähköä. Se antaa hyvää pohjaa energiatehokkuutta parantaville investoinneille myös pitkällä aikavälillä.
Erilaiset energiayhteisöt on suunniteltu helpottamaan sähkön loppukäyttäjien investointeja uusiutuvaan energiaan sekä edistämään uusien toimintatapojen käyttöönottoa kuten kulutusjoustoon osallistumasta.
Säästövertailussa käytetään energian kulutuksen lähtötasona vuosien 20XX-20XX kulutusten keskiarvoa lämmön ja sähkön osalta. Jos kiinteistöissä on tehty toimenpiteitä tai päätöksiä käytön suhteen, jotka vaikuttavat lähtötasoon ja jotka eivät vielä näy kulutusraporteissa, ne on otettava huomioon säästöjen laskennassa.