Siirry sisältöön

257 hakutulosta

Tärkeimmät aihealueet ovat korkean lämpötilan lämpöpumput, korkeiden lämpötilojen tuottaminen sähköllä, sähkökattilat, sähköstä lämmöksi -teknologiat ja varastointi kulutusjoustolla sekä energiatehokkuuden optimointi älyratkaisuilla. Hankekonsulttina toimii A-insinöörit.
Kirkniemen energiayhteenveto Energiatehokkuustyö • Tavoitteet • Tulokset • Tekeminen Esimerkkihanke 2 Kirkniemen energiayhteenveto 3 Kirkniemen paperitehdas Vesi 24 milj. m3/a Kuusi 650,000 m3/a Kemiallinen sellu 130,000 t/a Sähkö 1,000 GWh/a - Oma tuotanto 200 GWh/a Höyry 1,000 GWh/a Massantuotanto Painehioke 135,000 t/a Hioke 135,000 t/a Hierre 30,000 t/a Yhteensä 300,000 t/a Henkilöstö
Sähkön ja lämmön yhteistuotanto (CHP, Combined Heat and Power) Prosessi, jossa tuotetaan samanaikaisesti sähkön lisäksi lämpöä. Teho, W Teho on tehdyn työn tai käytetyn energian määrä aikayksikössä. Tehon SI-yksikkö on watti (W). Typen oksidit, NO ja NO 2 Palamisessa syntyvät typen ja hapen muodostamat yhdisteet.
Polttoaine © Fingrid ja Gasgrid Lähde: Ladattavien autojen käyttäjätutkimus 20.1.2020 © Autoalan Tiedotuskeskus Sähkön riittävyydestä huippukulutustilanteessa • Ajanjaksolla klo 21 - 06 olisi käytettävissä ainakin 6,55 GWh sähköenergiaa!
Sähköä tuodaan parhaillaan kaikkien siirtoyhteyksin kautta kattamaan lisääntynyttä kulutusta. Tyypillisesti edullisinta sähkö on myöhään illalla, öisin ja viikonloppuisin.
pientuotanto vähentää ostosähkön tarvetta • Varautumista sähkön hinnan vaihteluihin ja hinnoittelun rakenteen muutoksiin • Kotiautomaatiolla hyödynnät tehokkaasti omaa tuotantoa ja olet valmiina sähkön kulutusjoustoon 21.3.2023 Aurinkosähköä pientaloon Vuotuinen kokonaissäteily Euroopassa Lähde: Photovoltaic Geographical Information System (PVGIS) – Joint Research Centre 21.3.2023
Kulutusseurantaa varten keittiöihin tarvitaan laite- tai laiteryhmäkohtaiset sähkö- ja vesimittarit. Asiantuntevasti tehty energiakatselmus paljastaa säästökohteet ja tarjoaa vinkit sekä sähkön-, lämmön- että vedenkulutuksen tehostamiseen.
Rakennuksen pääenergiamuodoksi valittiin kaukolämpö ja koulussa käytetään vihreää sähköä. Näiden lisäksi koulun katolle haluttiin aurinkopaneelit demonstraatiojärjestelmäksi, jotta itse rakennus toimisi myös oppimisympäristönä.
Kuitenkin kulutustieto – sähkönkäytön ajoittuminen ja määrä – ovat keskeisiä lähtötietoja, kun sähköä halutaan käyttää säästävästi ja ympäristöystävällisesti. Wattimaisteri-peli tarjoaa rautaisannoksen energiatietoa, opastaa selkeillä animaatioilla online-palvelun käyttöön, alkuperätakuulla varmennetun sähkön ja kulutusjouston maailmaan.
Suomen ammattikeittiöt kuluttavat sähköä ja lämpöä vuoden aikana arviolta 2,4 terawattituntia, josta sähkön osuus on noin 641 GWh (35 %). Energiatehokkuutta parantavat: työtilojen oikea suunnittelu työtapojen ja aikataulujen kehittäminen laitteiden tarkoituksenmukainen käyttö ja energianäkökulma ja elinkaarikustannukset laitehankintojen kriteerinä.