Siirry sisältöön

93 hakutulosta

Akkuteknologian ja sähkön varastoinnin kehittyessä on entistäkin helpompi osallistua kulutusjoustoon. Älykkäät ohjausjärjestelmät reagoivat sähkön hinnan vaihteluihin, jolloin suuritehoiset laiteet kytkeytyvät päälle ja pois hinnan mukaan. Esimerkiksi käyttövesi lämmitetään tai sähköauto ladataan silloin, kun sähköä on saatavilla edulliseen hintaan.
Sähkön varastoinnin kehittyessä sähköjärjestelmästä tulee entistäkin joustavampi. Myös kotitaloudet voivat varastoida esimerkiksi aurinkopaneeleilla tuottamaansa sähköä omiin tarpeisiinsa tai ostaa verkosta edullista sähköä varastoon. Nostaako kulutusjousto sähkön hintaa?
Näkökulmia aurinkosähkön kannattavuuteen Teemu Kettunen, Motiva www.motiva.fi 22.3.2023 Aurinkosähköä pientaloon -webinaari Sähkön pörssihinta 2-10/2008 – 2-10/2022 (Suomen aluehinta, snt/kWh, alv 0%) 16,0 14,0 12,0 10,0 8,0 6,0 4,0 2,0 0,0 2 22.3.2023 Aurinkosähköä pientaloon -webinaari Sähkön pörssihinta tunneittain 28.2.-7.3.2023 (eur/MWh, alv0%) Sähkön pörssihinta 2-10/2008 – 2-
Max 200 °C Max 16 Bar Lataus Sähköllä Laite itsenäisesti optimoi lataamansa sähkön kustannuksen Kuvassa Elstor-perusyksikkö Latausteho 0.5 – 3.0 MW Lämpövaraston kapasiteetti 5 – 15 MWh Purkuteho Max 2.0 MW Purku ja lataus samanaikaisesti Purkutehon säätöalue 0-100 % Soveltuu vaihteleville kuormille Hyötysuhde jopa 95-97 % Sähkön voimistuva hinnanvaihtelu Tunneittain Hintajärjestyksessä
Sähköön perustuva järjestelmä on aina altis sähkön, sähkönsiirron tai sähköverojen hinnan nousulle. Arvaamattomuus sähkön hinnan kehityksestä aiheuttaa epävarmuutta myös laitteiden takaisinmaksuaikaan, ja investointikustannuksia joudutaan pohtimaan tarkkaan.
Uusiutuvaa sähköä kerrostaloasuntoon Asun kerrostalossa ja yhtiövastikkeeseen kuuluu lämmitys. Sähköä minulla kuluu hyvin vähän. Onko minulla mitään vaihtoehtoja valita uusiuvaa energiaa, kun lämmitysmuodosta päättää taloyhtiö? Vastaus: Jokainen voi vaikuttaa ostamansa sähkön tuotantotapaan. Käy www.sahkonhinta.fi -sivuilla, josta näet uusiutuvaa sähköä tarjoavat yhtiöt.
Aurinkosähköpaneelien mitoittaminen, jos sähköä ei myydä verkkoon Miten paneelit tulisi mitoittaa, ettei tarvitse sopia sähköyhtiön kanssa lainkaan energian myynnistä verkkoon? Mitä tehdään, jos itse ei pystykään kuluttamaan kaikkea tuotettua sähköä eikä sopimusta sen myynnistä ole? Pitääkö järjestelmä pysäyttää vai mihin se sähkö menee?
Taloudellisinta on käyttää kaikki tuotettu sähkö itse tavallisissa sähkönkulutuskohteissa, kuten valaistuksessa tai ilmanvaihdossa. Yhdistämällä aurinkosähköjärjestelmä lämpöpumppuun, voidaan tuotettavaa sähköä hyödyntää lämpöpumpun lämmitykseen silloin, kun aurinkosähköä on saatavilla.
Jos kerrostalossa on käytössä useita lämmitysmuotoja tai lämpöä varastoidaan, sähkön tuntihintojen vaihtelu tuo paljon mahdollisuuksia kulutusjoustoon. Kalliiden tuntien aikana voidaan käyttää lämmitysmuotoa, joka kuluttaa vain vähän sähköä, tai jopa lyhytaikaisesti alentaa lämmitysveden lämpötilaa. Halpojen tuntien aikana vaihtoehtona on sähkön varastointi lämpönä.