Siirry sisältöön

Luuppi-podcastit 2021


25.3.2021 13.00

Miten hankkia kuntiin vastuullisempaa ruokaa?

Vastuullisuudella on monia ulottuvuuksia. Ruoan kohdalla se voi tarkoittaa pientä ilmastokuormaa, eläinten hyvinvoinnista huolehtimista, hyviä työoloja, paikallisuutta ja monia muita asioita.

Mutta miten vastuullisuudelle asetetaan kriteerit ja millaisia asioita julkisissa hankinnoissa kannattaisi painottaa, jotta ruokahankinnat veisivät eteenpäin myös esimerkiksi kuntien ilmastotavoitteita tai mahdollistaisivat hankinnat alueen lähiruokatuottajilta? Tai miten varmistetaan myös asiakkaiden hyväksyntä esimerkiksi kasvisruoan lisäämiselle ruokalistoilla?

Vastuullisista ruokahankinnoista ovat Luuppi-podcastissamme keskustelemassa hankintalähettiläs ja erityisasiantuntija Auli Väänänen maa- ja metsätalousministeriöstä erikoistutkija ja asiakaspäällikkö Juha-Matti Katajajuuri Luonnonvarakeskuksesta sekä työssään elintarvike- ja ruokapalveluhankintoja toteuttava palvelupäällikkö Suvi Haukioja Turun kaupungilta. Keskustelua luotsaa Suvi Salmela Motivasta.

Avaisanat: julkiset hankinnat, ruoka, vastuullisuus, kunnat, kestävä kehitys

Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa:
Miten hankkia kuntiin vastuullisempaa ruokaa?


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 23.5.2023