Siirry sisältöön

Luuppi-podcastit 2021


29.11.2021 Ilmasto- ja energiateot nousevat yhä vahvemmin yritysten kilpailuvaltiksi

Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa. Sopimusten tavoitteisiin on sitoutunut yli 600 yritystä ja niiden 6 600 toimipaikkaa. Tuoreimmassa Motivan Luuppi-podcastissa keskustellaan siitä, minkälaista käytännön energiatehokkuustyö yrityksessä oikein on.

Lue lisää

 

21.9.2021 Ilmasto- ja resurssiviisautta Fisu-edelläkävijäkunnissa

Uudet kuntapäättäjät ovat käärineet hihat ja ryhtyneet töihin. Vastassa on arkisen kuntatyön laaja kirjo.

Lue lisää

 

28.6.2021 Tarvitsemme sopivasti päivänvaloa

Luuppi-podcastissa keskustellaan tällä kertaa muun muassa aurinkosuojauksesta, aktiivisista varjostusratkaisuista ja niiden vaikutuksista viilentämiseen sekä energiatehokkuuteen. Luonnonvalon käyttö on suositeltava, terveellinen ja energiaa säästävä tapa valaista. Miellyttävän sisäympäristön aikaansaamiseksi on kuitenkin välttämätöntä säännöstellä sisään tulevan valon määrää olosuhteiden mukaan.

Lue lisää

 

20.4.2021 Energiamurroksessa tarvitaan monipuolista osaamista

Luuppi-podcastissa keskustellaan energiamurroksesta ja siinä tarvittavasta osaamisesta. Juuri tätä asiaa on tarkasteltu myös Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen Smart Energy Transition (SET) -hankkeessa, jonka muita keskeisiä tutkimusalueita ovat olleet uudet teknologiat, liiketoimintamallit, kokeilut ja niistä oppiminen sekä institutionaaliset esteet ja mahdollisuudet.

Lue lisää

 

13.4.2021 Miten ilmastojohtaminen kytketään kunnan talousjohtamiseen?

Jotta ilmastotavoitteet etenisivät kunnassa, ne on kytkettävä kunnan talousjohtamisen prosesseihin. Tämän tavoitteen edistämiseksi Fisu-verkoston resurssiviisaat kunnat ovat käynnistäneet erillishankkeen (REETTA-hanke), jossa on mukana verkoston kaikkiaan 11 kunnasta 7 eli Ii, Joensuu, Jyväskylä, Kuopio, Lahti, Riihimäki ja Turku.

Lue lisää

 

25.3.2021 Miten hankkia kuntiin vastuullisempaa ruokaa?

Vastuullisuudella on monia ulottuvuuksia. Ruoan kohdalla se voi tarkoittaa pientä ilmastokuormaa, eläinten hyvinvoinnista huolehtimista, hyviä työoloja, paikallisuutta ja monia muita asioita.

Lue lisää

 

1.3.2021 Energiatehokkuussopimus kuntien ilmastotyön apuna

Kesäkuun kuntavaaleissa valitaan lähes 9 000 uutta kuntapäättäjää. He joutuvat kohtaamaan ja ratkomaan muun muassa sote- ja talousmurheita sekä covid-pandemiaan liittyviä kysymyksiä. Ilmastonmuutoksen myötä muuttuva maailma sotkee pasmoja entisestään. Muutospaineissa kunnat voivat saada asiantuntevaa apua valtion kestävän kehityksen yhtiöltä Motivalta.

Lue lisää

 

1.2.2021 Tiedostava kuluttaja − sähkön kulutuksen seuraaminen lisää ymmärrystä – Osa 1

Energiansäästöön kannustava neuvonta ja kotitalouskohtainen kulutustieto auttavat tutkitusti pienentämään kodin sähkönkäyttöä ja kustannuksia.

Lue lisää

 

1.2.2021 Tiedostava kuluttaja − sähkön kulutuksen seuraaminen lisää ymmärrystä – Osa 2

Energiansäästöön kannustava neuvonta ja kotitalouskohtainen kulutustieto auttavat tutkitusti pienentämään kodin sähkönkäyttöä ja kustannuksia.

Lue lisää

 


Sivua päivitetty viimeksi 23.5.2023