A-Ö Hakemisto

Asiasana - "Fisu-verkosto"

Luokituksella "Fisu-verkosto" tuloksia löytyi: 15 kpl

Yksitoista kuntaa haluaa näyttää esimerkkiä kestävässä kulutuksessa

Suomalaisen edelläkävijäkuntien Fisu-verkoston (Finnish Sustainable Communities) kunnat näyttävät esimerkkiä kestävässä kuluttamisessa ja haastavat myös muut kunnat pienentämään omaa ympäristöjalanjälkeään.

Ilmastotyö nivottava kuntien talousjohtamiseen

Jotta kuntien ilmastotyö olisi systemaattista ja vaikuttavaa, se on nivottava osaksi kuntien talousjohtamista ja -prosesseja. Joulukuussa 2020 käynnistyneessä Resurssiviisaiden kuntien talous- ja ilmastojohtaminen (Reetta) -hankkeessa tunnistetaan, kehitetään ja kokeillaan keinoja huomioida ilmastotavoitteet kunnan budjetoinnissa, investointien suunnittelussa, kannattavuusarvioinneissa sekä hankinta- ja investointipäätösten perusteluissa.

Ilmasto- ja resurssiviisautta Fisu-edelläkävijäkunnissa

Uudet kuntapäättäjät ovat käärineet hihat ja ryhtyneet töihin. Vastassa on arkisen kuntatyön laaja kirjo.

Fisu-edelläkävijäkunnista konkreettisia keinoja energiakriisiin

Fisu-verkoston kunnat näyttävät nyt mallia muille kunnille, kuinka vallitsevan poikkeustilan ja Ukrainassa käytävän sodan aiheuttamat muutokset energiamarkkinoilla voidaan taklata kestävästi. Valtiovallan tuki on tärkeää kohdistaa kestäviin toimiin.

Fisu-kunnat kiristävät tavoitteitaan

Fisu (Finnish Sustainable Communities) on verkosto, joka on sitoutunut tavoittelemaan päästöttömyyttä, jätteettömyyttä sekä kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä. Verkoston toiminnasta päättävä neuvottelukunta päätti kiristää tavoitteita kaikilla resurssiviisauden osa-alueilla. Fisu-verkoston neuvottelukunta koostuu verkoston kuntien, ministeriöiden ja palvelukeskuksen edustajista.

Uusia kuntia haetaan edelläkävijäkuntien verkostoon

Fisu (Finnish Sustainable Communities) -verkoston jäseneksi voi tästä lähtien päästä jatkuvasti avoinna olevan haun kautta, kunhan jäsenkunnille asetetut kriteerit täyttyvät. Fisu on edelläkävijäkuntien verkosto, joka tavoittelee hiilineutraalisuutta, jätteettömyyttä ja globaalisti kestävää kulutusta vuoteen 2050 mennessä.

Ideoita ja yhteistyötä verkostopäivillä Lappeenrannassa

Ideoita, iloista puheensorinaa ja tuikitärkeää tiedonvaihtoa oli tarjolla runsain mitoin Fisu (Finnish Sustainable Communities) -verkoston kokoontumisessa Lappeenrannassa 4.–5.10.2022.

Motiva ja Suomen ympäristökeskus: Ilmasto- ja talousjohtamisen malli kaikille kunnille sovellettavaksi

Resurssiviisaat Fisu (Finnish Sustainable Communities) -kunnat ovat yhdessä rakentaneet mallin ilmasto- ja talousjohtamisen kytkemiseksi. Tämä tarjoaa kaikille kunnille apua siihen, kuinka ilmastotyö käytännössä sovitetaan kunnan vuosittaiseen taloussuunnitteluun ja -seurantaan.

Tiedolla johtaminen hyötykäyttöön Fisu-kunnissa

Fisu-verkoston kunnat jatkavat ilmasto- ja talousjohtamisen integrointityötä pureutumalla kuntien tiedolla johtamisen niihin tekijöihin, jotka vaikuttavat ilmastotyön tuloksellisuuteen ja kustannuksiin. Näitä ovat tiedon kerääminen, käytettävät tietojärjestelmät ja tiedon hyödyntäminen.

Kuntien resurssiviisautta edistämässä: Fisu-kunnat koolla Turussa

Fisu-kunnat olivat koolla marraskuussa kahden päivän ajan Turussa. Tapaamisessa jaettiin kokemuksia ja oppeja kuntien resurssiviisaustyön edistämiseen sekä ideoitiin uusia ajankohtaisiin toimiin keskittyviä yhteishankkeita.

Uusi opas kokoaa yhteen seitsemän kunnan tärkeimmät oivallukset ilmastotyön tiedolla johtamisesta

Fisu-verkoston kunnat ovat kehittäneet Reijo-hankkeessa toimintamalleja ilmastotyön tiedolla johtamiseen. Kehittämisen opeista on julkaistu Pieni opas kuntien ilmastotyön tiedolla johtamiseen.

Kunnat kokeilevat uusia keinoja ylikulutuksen taittamiseksi

Ylikulutus on merkittävä haaste, joka kuormittaa ympäristöä ja kuluttaa luonnonvaroja. Fisu (Finnish Sustainable Communities) edelläkävijäkuntien verkoston kunnilla on pitkän aikavälin tavoitteena “Ei päästöjä, ei jätettä, ei ylikulutusta” vuoteen 2050 mennessä. Näistä erityisesti ylikulutuksen vähentäminen on osoittautunut haastavaksi tavoitteeksi, jonka saavuttamiseen tarvitaan uusia toimintatapoja kuntien lisäksi niin kuntalaisilta kuin yrityksiltä ja muilta toimijoilta.


Sivua päivitetty viimeksi 4.11.2021

Tulosta sivu