Siirry sisältöön

61 hakutulosta

Vedenkulutus Suomalaisten vedenkäyttöä tutkittiin Motivan ja Työtehoseuran toimesta Kestävä veden käyttö -projektissa vuosina 2019–2020. Tutkimuksessa vedenkäyttöä selvitettiin mittaustietojen, kyselytutkimuksen ja kulutustaan tarkemmin seuraavan ryhmän perusteella.
Vedenkulutus ja sen jakautuminen eri käyttökohteisiin seurantatalouksissa ja vedenkäyttökyselyyn vastanneilla vuonna 2020.
Lisätietoja: Motiva Oy johtava asiantuntija Jaakko Ketomäki puh. 050 300 0119 jaakko.ketomaki@motiva.fi www.motiva.fi/vedenkulutus Motivan vesiaiheiset Luuppi-podcastit: Vedenkulutus ja huoneistokohtainen kulutuksen mittaaminen Kotitalouksien vedenkäyttö: teemana vesivuodot ja valvonta Palaa otsikoihin
Avainsanat: kotitaloudet; vedenkäyttö; vedensäästö; kulutuksen mittaaminen Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Vedenkulutus ja huoneistokohtainen kulutuksen mittaaminen Palaa otsikoihin
Tulokset vakuuttavat Vedenkulutus laski yhtiössä toimenpiteiden myötä yli 150 litrasta noin 117 litraan henkilöä kohden vuorokaudessa. Taulukko. Vuotuiset vedenkulutustiedot puhuvat uudistamisen puolesta.
Vedenkulutus pienentyi odotuksia vastaavasti, mutta lämpimän veden kulutus laski suhteessa vielä enemmän, ja sen osuus kulutuksesta on enää 30 prosenttia. Veden lämmitykseen kului kaukolämpöä vuonna 2019 enää 42 MWh. Vedenkulutus oli samanaikaisesti 2 340 m 3 ja kulutus asukasta kohden enää noin 100 litraa vuorokaudessa. Taloudellinen tulos oli myös hyvä.
Kotkan Asuntojen asukkaiden vedenkulutus on selvästi vähentynyt huolimatta kuluneesta kuumasta kesästä ja lisääntyneestä etätyöstä. ”Kotkan Asunnot on sitoutunut vähentämään omistamansa rakennuskannan energiankulutusta ja edistämään kestävää asumista.
Sulje suihku hiusten pesun ja saippuoinnin ajaksi, jolloin vedenkulutus vähenee huomattavasti. Lämpimän käyttövesivaraajan säästövinkkejä: Alenna veden lämpötilan asetusarvoa varaajassa ainakin kesäajaksi. Säädä lämminvesivaraajan termostaattiasetus sellaiseen arvoon, joka normaalikäytössä riittää juuri ja juuri takaamaan lämpimän käyttöveden riittävyyden.
Pidä vedenkulutus kurissa. Vesivaraaja +55...+60 °C:een Lämmitä käyttövesi vähintään +55° C:een bakteerien ja muiden terveysriskien poistamiseksi. Yli 60 °C:ssa syntyy turhaa lämpöhäviötä. Suihku- ja muissa peseytymiseen tarkoitetuissa hanoissa lämpötila ei saa ylittää +65 °C.
Nyt tehdyn kyselyn mukaan vedenkulutus oli keskimäärin reilut 110 l/hlö/vrk. ‒ Vedenkulutus vaihtelee paljon talouksittain. Kolmella neljäsosalla vedenkulutus oli 50‒150 litraa henkilöä kohden vuorokaudessa, Minna Kuusela toteaa. Tuloksiin vaikuttaa se, että kyselyyn vastaajat ovat todennäköisesti niitä henkilöitä, jotka kiinnittävät huomiota vedenkulutukseen.