Siirry sisältöön

29 hakutulosta

Työmaa Rakentamisvaihe on vähintään yhtä tärkeä vaihe energiatehokkaan talon toteuttamisessa kuin hyvä suunnittelu. Huolellisella toteutuksella voidaan vaikuttaa rakennuksen energiankulutukseen. Esimerkiksi hyvään ilmatiiveystasoon päästään käytännössä ilman lisäkustannuksia, kun käytetään mietittyjä rakenneratkaisuja ja työt, esimerkiksi ilmasulun asentaminen, tehdään huolella.
Lämmitysjärjestelmän kustannukset Lämmitysjärjestelmän kokonaiskustannukset koostuvat rakentamisvaiheen investoinneista ja käyttökustannuksista. Investointikustannukset muodostuvat: järjestelmän suunnittelusta, laitehankinnoista, asennuskustannuksista, liityntämaksuista (esim. kaukolämpö- ja sähköverkkoon), ja lämmitysjärjestelmän vaatimasta tilantarpeesta.
Energiankulutuksen suuruusluokka ratkaistaan jo rakentamisvaiheessa, kun tehdään rakenne-, eriste- ja ilmanvaihtoratkaisuja. Siihen vaikuttaa olennaisesti myös talon koko. Paljon voidaan tehdä myös muuttamalla omaa kulutuskäyttäytymistä. Energiansäästö on pitkäjänteinen asia, ja se alkaa aina nykyisen kulutuksen tiedostamisesta.
Pientalotyömaan työturvallisuus 11 Rakentamisvaiheen turvallisuusnäkökulmia Pientalon rakentamisvaiheessa työturvallisuuteen voidaan vaikuttaa useilla eri tavoilla. Seuraavassa esitetään muutamia oleellisia turvallisuusjohtamisen näkökulmia, joihin niin vastaavan työnjohtajan, urakoitsijoiden kuin työntekijöiden tulee kiinnittää huomiota.
Rakentamisvaiheessa lisäeristyksen kustannus on pieni – lisäeristäminen jälkikäteen on aina hankalampaa ja kalliimpaa. Hanki rakennukseen energiatehokkaat A++ -luokan ikkunat: Ikkunat ovat rakennuksen lämmöneristyksen kannalta heikoin osa. Ikkunoiden energiatehokkuutta on helppo vertailla energialuokituksen avulla (ks. linkki oikeassa palstassa).
Nykyään tiedämme enemmän muun muassa rakentamisvaiheen päästöistä, jotka ovat merkittäviä. Kaupungin kasvua täytyy siksi suunnitella tarkemmin. Kaupunkien ilmastotavoitteiden kehikko muuttuukin koko ajan. Kasvu on kestävää vain, jos siihen yhdistyy energiamurros ja rakentamisaikaisten päästöjen minimoiminen. Kiertotalouden keinoin voimme edistää materiaalien kiertoa.
Nykyään tiedämme enemmän muun muassa rakentamisvaiheen päästöistä, jotka ovat merkittäviä. Kaupungin kasvua täytyy siksi suunnitella tarkemmin. Lue lisää | 0 Kommenttia Lisää Motivan blogeja
Nykyään tiedämme enemmän muun muassa rakentamisvaiheen päästöistä, jotka ovat merkittäviä. Kaupungin kasvua täytyy siksi suunnitella tarkemmin. Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi 6.5.2024 14.00 Kestävyystoimien vaikuttavuus korostuu säästötalkoissa Siirtyminen kestävään ja resurssiviisaaseen yhteiskuntaan ja elämäntapaan ei odota, vaikka valtionhallinnon resurssit niukkenevat.
Jos taloyhtiössä on toteutettu energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä rakentamisvaiheen jälkeen, voi olla, että olisi hyvä tehdä uusi energiatodistus. Tällöin todistus laadittaisiin olemassa olevalle rakennukselle ja sen laatisi pätevöitynyt energiatodistuksen laatija. 4. Taloyhtiössämme on vanhan lain mukainen vihreälle pohjalle tehty isännöitsijän tekemä energiatodistus.