31 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
12.4.2024 8.00 Koti kevätkuntoon – lämmityskausi päättyy Lämmityskauden päättyminen lähenee sään lämmetessä. Kodin sesonkitöissä se merkitsee lämmitysjärjestelmän ja ilmanvaihdon siirtämistä kesäasetukselle. Katu- ja siitepölyn tukkimat suodattimet on hyvä pestä tai vaihtaa uusiin raikkaan ja puhtaan sisäilman varmistamiseksi.
2.9.2024 8.00 Järjestelmät kuntoon, lämmityskausi lähestyy Syksyn tulo voi tuoda nousupaineita sähkön ja kaukolämmön hintaan. Korkeimmillaan hinnat ovat talvella. Tästä seuraa se, että energiansäästötoimenpiteiden kannattavuus paranee talvea kohden kuljettaessa myös palvelukiinteistöissä.
16.5.2023 13.00 Lämmityskausi on päättynyt, on aika sammuttaa lämmityslaitteet Nyt kesän kynnyksellä viimeistään kannattaa sammuttaa kaikki kodin lämmityslaitteet, muistuttaa kuluttajien energianeuvonta.
7.9.2022 12.00 Sisälämpötilat syyniin mittarin kanssa Lämmityskausi käynnistyy, mikä merkitsee selvää harppausta kesäkautta isompaan energiankulutukseen kaikissa rakennuksissa. Riippumatta siitä lämpiääkö koti, vapaa-ajan asunto tai työpaikka kaukolämmöllä, sähköllä, klapeilla tai biopohjaisilla polttoaineilla, edessä on kallis lämmitystalvi.
. ‒ Myös kiertovesipumppuja kannattaa tarkistaa ja käyttää kesällä, että toimivat varmasti, kun lämmityskausi taas alkaa, muistuttaa asiantuntija Kirsi-Maaria Forssell Motivasta, joka koordinoi lämmitys- ja ilmanvaihtoalan laajaa yhteistyöverkostoa Talotekniikan viestintäfoorumia.
Keskeisenä haasteena Suomessa on talven lämmityskausi, jolloin aurinkolämmön määrä on minimaalinen. Yleisimmin aurinkoenergialla lämmitetäänkin käyttövettä. Aurinkolämpö-liiketoiminta kehittyy koko ajan ja uusia sovelluksia syntyy.
Poistoilmalämpöpumpun lämmöntalteenoton vuosihyötysuhde (ηa, PILP) Säävyöhyke I Helsinki-Vantaa TRY 2012 testivuosi 72,1 % Poistoilmalämpöpumpun kompressorin sähkönkulutus 63 2 197 Laske kWh/lämmityskausi
Kampanja käynnistyy täydellä teholla 10.10.2022, kun ilmat viilenevät ja lämmityskausi alkaa. Astetta alemmaksi – viileesti vaan Kampanjassa suomalaisia kannustetaan säätämään energiankulutustaan astetta alemmas. Se tarkoittaa arkisia tekoja energian, kuten sähkön ja polttoaineiden, säästämiseksi.