Siirry sisältöön

20 hakutulosta

Kestävän liikkumisen tavoitteiden saavuttaminen edellyttää, että kokonaisvaltaisten palveluiden tarjoamisessa otetaan huomioon myös liikkumisen energiatehokkuus ja päästöt. Reittioppaat Reittioppaat ovat palveluita jotka auttavat päivittäisen liikkumisen suunnittelussa.
Kestävällä liikkumisella tarkoitetaan ympäristön ja yhteiskunnan kannalta suotuisia kulkutapoja, jotka ovat myös taloudellisia, sujuvia ja turvallisia sekä liikkujan terveyttä kohentavia. Ensisijaisia kulkutapoja ovat kävely, pyöräily ja joukkoliikenne.
Kuntalaisia voidaan myös kannustaa tiedotuksen ja markkinoinnin keinoin energiatehokkaaseen liikkumiseen kuten pyöräilyyn tai taloudellisen ajotapaan. Julkisen sektorin työmatkat energiatehokkaiksi Kunnat, kaupungit ja muut julkiset toimijat voivat vaikuttaa myös itse työnantajana oman henkilöstönsä liikkumistapoihin.
Osana webinaaria järjestettiin "työpaja", jossa keskusteltiin ja ideoitiin yhdessä, millaisilla tapahtumilla osallistujakunnat voivat nostaa esiin kestävän liikkumisen teemoja. Ideoinnin avuksi työpajassa esiteltiin jo järjestettyjä tapahtumia Suomesta ja muualta Euroopasta.
valtionavustukset 1/2  Tänä vuonna menossa yhteensä 32 hanketta, teemoina mm.:  Lasten ja nuorten liikkumisen ohjaus  Kestävät matkaketjut  Liikkumisen ohjaus infrahankkeissa  Kestävän liikkumisen kokonaisvaltaiset suunnitelmat  Tänä vuonna käytössä hankekortit, kannattaa tutustua!
Liikkumisen ohjaus eli asenteisiin ja liikkumistottumuksiin vaikuttaminen on myös tärkeä liikenteen kysynnän hallinnan keino. Aina liikkumistottumusten muuttamisen esteenä ei ole palvelun laadun puute vaan usein ihmiset eivät vain tule ajatelleeksi tai kokeilleeksi uusia tapoja liikkuja.
Liikkumisen ohjaus yleisötapahtumien yhteydessä voi sisältää esimerkiksi alennettuja joukkoliikenteen lipunhintoja tapahtuman yhteydessä sekä voimakasta markkinointia. Esimerkiksi Tampereella on jaettu ilmaisia bussilippuja jääkiekkopelien yhteydessä sekä neuvoteltu halvempia bussilippuja tapahtumien ajaksi.
Liikkumisen ohjaus, Mobility Management Viisaan liikkumisen edistämistä muun muassa neuvonnalla, markkinoinnilla, liikkumisen suunnittelulla sekä palvelujen koordinoinnilla ja kehittämisellä. Tavoitteena on vähentää yksin omalla autolla ajamista.
Tulokset tuotetaan jatkossa samanmuotoisina vuosittain, jolloin syntyy vertailukelpoinen aikasarja. 14 LIIKKUMISEN OHJAUS HSL:SSÄ HSL Helsingin seudun liikenne ympäristöraportti 2014 Liikkumisen ohjaus HSL:ssä Liikkumisen ohjaus on kestävän liikkumisen edistämistä erilaisin kannustavin toimenpitein sekä tiedotuksen ja markkinoinnin keinoin.
Ihminen on ulkoistanut liikkumisen, lämmityksen ja mekaanisen työn lähes kokonaan energialle“, summaa Henrik. Kuva. Henrik Tolvanen, Tampereen teknillinen yliopisto (TUNI).