Siirry sisältöön

298 hakutulosta

Lue lisää | 0 Kommenttia | Kommentoi 31.3.2021 14.00 Taloyhtiöissä tapahtui aurinkosähkön kannattavuusloikka Teemu Kettunen Vuodenvaihteesta sähköverkkoyhtiöt ovat voineet tarjota taloyhtiöille hyvityslaskentapalvelua, jossa aurinkosähköä lasketaan hyödynnettäväksi kiinteistösähkönkulutuksen lisäksi huoneistojen sähkönkulutukseen.
Webinaari: Aurinkosähkö ja energiayhteisöt taloyhtiöissä 29.10.
Eri toimenpiteiden vastuut tulee taloyhtiössä määrittää ja myös tiedottaa ja ohjeistaa asukkaita etenkin niistä huoltotoimenpiteistä, jotka ovat asukkaiden vastuulla. Taloyhtiössä voidaan myös päättää, että kaikki mainitut toimenpiteet ovat taloyhtiön vastuulla tai huollot tehdään yhteistilauksena. Tällöin tärkeät huoltotoimenpiteet tulevat varmasti tehtyä oikea-aikaisesti.
Lue lisää 25.4.2024 Taloyhtiöiden energiaratkaisut kehittyvät – LVISA-alan ammattilaisille ajankohtaista koulutusta Kasvavat energiakustannukset, energiantuotannon vaihtelevuus ja uudistuva talotekniikka asettavat taloyhtiöiden energiaratkaisujen parissa työskentelevät ammattilaiset uusien haasteiden ja mahdollisuuksien eteen.
Motiva ja alueelliset energianeuvojat kampanjoivat tänä keväänä taloyhtiöille suunnitelmallisesta kiinteistönpidosta, energiatehokkuuden huomioon ottamisesta korjausrakentamisessa sekä asukkaiden ottamisesta mukaan arjen energiatehokkuuden parantamisessa.
Lämpöpumput Lämpöpumput ovat yleistyneet myös taloyhtiöissä. Lämpöpumppujen huolto kannattaa tilata ulkopuoliselta ammattilaiselta esimerkiksi huoltoyhtiön kautta. Ilmalämpöpumppu, ILP Ilmalämpöpumppu ottaa lämmitysenergian ulkoilmasta ja siirtää sen sisäilmaan.
Ennen hankintaa on selvitettävä, vaatiiko halutun järjestelmän hankinta lupaa esimerkiksi taloyhtiöltä tai muulta taholta. Taloyhtiön vastuunjakotaulukko on tässä hyvä apu. Kiinteistöautomaatiojärjestelmän hankintapäätöksen tekee taloyhtiö.
Valveutuneimmissa taloyhtiöissä hallitus ennakoi latauksen tarvetta ja käynnistää lataushankkeen.
Kerrostalon laajennetulla PTS:llä (LPTS) tarkoitetaan kuntoarvioon sisällytettävää tai tuoreen kuntoarvion pohjalta laadittavaa tarkastelua, jossa kartoitetaan taloyhtiön energiatehokkuuden parantamisen ja uusiutuvan energian lisäämisen keskeiset mahdollisuudet, sekä sisällytetään nämä taloyhtiölle luotavaan PTS-ehdotukseen.
Perustietoa energiansäästöstä, energiatehokkuuden parantamisesta sekä uusiutuvan energian hyödyntämisestä kotitalouksissa ja taloyhtiöissä on runsaasti verkkosivuillamme. Moneen tilanteeseen vastaus löytyykin nopeiten tutustumalla verkkosisältöihimme.