Siirry sisältöön

328 hakutulosta

Lämpöpumpuilla kasvava rooli sähköistymisessä Selvityksen mukaan lämpöpumput ovat sähköistymisessä merkittävässä roolissa, muun muassa korvattaessa teollisuuden kiinteistöjen fossiilisiin polttoaineisiin perustuvaa lämmitystä, joka on nykyisin arviolta kolme terawattituntia vuosittain. Teollisuuden prosessien sähköistämisen suurimpia haasteita ovat korkeat lämpötilavaatimukset.
Uusiutuvan energian tukena toimivat hyvin lämpöpumput. Lämpöpumppujen avulla on mahdollista hyödyntää auringon tuottamaa lämpöä, kallioperässä olevaa geoenergiaa sekä hukkalämpöjä ja pienentää näin ostoenergian tarvetta.​ Uusiutuvalla energialla ja lämpöpumpuilla on suuri merkitys Suomen energiantuotannolle, mutta lisää vielä tarvitaan.
suurin sallittu käynnistysvirta ja sähköjärjestelmän koko, jolla lämpöpumppuratkaisun toimivuus on taattava lämpöpumppujen suurin sallittu kylmäainemäärä (vuositarkastusvaatimus).
energiatehokkuuspalveluja tarjoavia yrityksiä: Are Oy Harri Launo puh. 040 300 6545 harri.launo@are.fi www.are.fi Auris Energia Oy Mika Kannisto puh. 050 360 0196 mika.kannisto@aurisenergia.fi www.aurisenergia.fi Avainsanat: Energiakumppanuus Energiatehokkuusratkaisut Energiatehokkuus Energiatehokkuuden parantaminen Energiapalvelu Lämmitysratkaisut Lämmöntalteenotot Lämmityskustannukset Lämpöpumppu
Jos kyseessä on ylijäämälämmön käyttö lämpöpumpun energialähteenä, voidaan tavanomaisen teknologian hankkeissa tukea lämpöpumppuja 5 MW:n kokoluokkaan asti.
/talotekniikkavinkitpientalot 12 • Motiva – Pidä lämpöpumppu kunnossa (pdf) Talotekniikan viestintäfoorumi www.motiva.fi/talotekniikanviestintafoorumi @MotivaOy www.motiva.fi
Ilmamäärien suuruus tulee ottaa huomioon suunnitteluvaiheessa lämpöpumpun mitoituksessa. Poistoilmalämpöpumpulla ei yleensä voida tuottaa kaikkea talon tarvitsemaa lämmitysenergiaa koko lämmityskauden yli. Kun lämmitystarve ylittää PILP:n lämmöntuoton, loput tarvittavasta lämmitysenergiasta tuotetaan yleensä PILP:n sisäisillä sähkövastuksilla.
Tanskalainen kaukolämpövoimalassa lämpöä tuotetaan absorbtio-lämpöpumpuilla, puuhakkeella ja aurinkokeräimillä. Kuva. SavoSolar Kuva 2. 15 300 neliömetrin suuruinen aurinkokeräinalue Løgumklosterin kaukolämpövoimalassa. Kuva.
Lämmöntalteenotto vesihuoltolaitoksilla Vesihuoltolaitoksilla primäärilämmön tarvetta voi kannattavasti korvata lämmöntalteenotolla (LTO) ja lämpöpumpuilla. Lämpöenergiaa voi ottaa vesihuoltolaitoksilla talteen muun muassa prosessin hukkalämpövirroista, käsiteltävästä vedestä ja poistoilmasta.