373 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Suomessa artikloiden lämmitys-, ilmanvaihto- ja ilmastointijärjestelmien pakollisten tarkastusten sijaan hyödynnetään vaihtoehtoisia ja vapaaehtoisia toimia, joista Suomessa on hyvää kokemusta muun muassa Energiatehokkuussopimusten kautta.
YIT Kiinteistötekniikka) Teppo Manninen puh. 050 390 1645 teppo.manninen@caverion.com www.caverion.fi Avainsanat: Energiatehokkuus Energiahankkeet Talotekniikan (IV, lämmitys, Valaistus) muutokset ja saneeraukset Teollisuuden hukkalämpöjen talteenottoratkaisut Lämpöpumppu- ja Kylmäjärjestelmät ja lauhdelämmöntalteenotto erityisesti konseptoitu CO 2 -kylmäaineella toimivat lämpöpumppuratkaisut
Lämmitys Lämmin vesi Kotitalouslaitteet Muut sähkölaitteet Saunan lämmitys Ruoan valmistus Valaistus Tilastokeskus, asumisen energiankulutus 2020, https://pxweb2.stat.fi/PxWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__asen/statfin_asen_pxt_11zs.px/table/tableViewLayout1/ Mihin energiaa kuluu kotona? 30.12.2022 Onko energiaa?
Luku jakautuu alakohtiin Lämmitys, Ilmanvaihto ja Rakenteet. Säästötoimenpiteiden perustelut ja laskelmat käsitellään kappaleessa Toimenpideehdotukset. Lämmitys 2.1 Käsiteltävät asiat riippuvat osittain lämmön tuottotavasta (yleensä kaukolämpö tai esim. öljykattilalaitos).
Rakennuksen teknisten järjestelmien energiankulutus Sähkö Lämpö kWh/a kWh/(m2 a) Lämmitysjärjestelmä 105 0,5 - 33236 157,9 - Tilojen lämmitys 105 0,5 - 23130 109,9 - - - - 23130 109,9 5.2 b) 105 0,5 5.2 d) - - - Tuloilman lämmitys (lämmityspatteri) - - - 3865 18,4 5.4 a) Käyttöveden lämmitys - - - 6241 29,6 5.3 a) Lämmönjakelujärjestelmä Lämmönjakelujärjestelmän apulaitteet Luku kWh
Sääennusteen mukaan ohjattava lämmitys Huomioita: Ilmanvaihto Miten tarpeenmukainen ilmanvaihdon ohjaus toteutetaan? Kotona/poissa-asetuksen mukaan Läsnäolon mukaan Hiilidioksidipitoisuuden mukaan Huomioita: Kiinteistötasoinen Asuntokohtainen Järjestelmän laajuus Milloin hankitaan (vuosi)? Energianhallinta Missä sähköenergian kulutus mitataan?
. – Nyt kun lämmityskausi on päättymässä, lämmitys ja ilmanvaihto laitetaan kesäkuntoon. Samalla voi jo huoltaa lämmitysjärjestelmän ja tarvittaessa varata ammattilaisen tekemään korjaukset, Suur-Uski kehottaa. Erityisesti pientalossa asuvan kannattaa viimeistään nyt opetella lämmitys- ja ilmanvaihtolaitteiden käyttö-, huolto- ja säätötoimet energiatehokkuuden varmistamiseksi.
Käy läpi kaikkien taloteknisten järjestelmien (ilmanvaihto, jäähdytys, lämmitys, valaistus, sulanapito, jne.): aikaohjelmat säädöt asetusarvot hyötysuhteet, ja mittausten toimivuus. Tarkista mahdollisuudet kulutuksen siirtämiseen sähkön huippukulutuksen ulkopuolisiin aikoihin.
Paluu arkeen Kun pakkasista ja lauhtumisesta palataan tavanomaiseen arkeen, on hyvä kertaalleen tarkastaa kiinteistön lämmitys- ja ilmanvaihtojärjestelmien asetusarvot ja palauttaa säädöt perustilaan.
Käyttöveden lämmitys saattaa nollaenergiatalossa viedä enemmän energiaa kuin tilojen lämmitys. Uudet kylmäaineet ympäristöystävällisempiä Uusissa lämpöpumpuissa käytettävät kylmäaineet ovat ympäristön kannalta aikaisempaa parempia. Maalämpöpumpun keruupiirissä kiertävä neste sisältää noin 70 prosenttia vettä ja noin 30 prosenttia bioetanolia.