Siirry sisältöön

125 hakutulosta

Kunnat ja kaupungit voivat liittyä myös erilaisiin kansainvälisiin verkostoihin, joiden tavoitteissa on kestävä kehitys. Tällaisia verkostoja ovat esimerkiksi ICLEI, Covenant of Mayors ja EuroCites. Kuva. Suomen kunnissa on tehty energia- ja ilmastostrategioita noin 125 kpl ja resurssiviisaustiekartta on noin 15 kunnalla.
Edistämällä ja helpottamalla tukialueiden kestävää kehitystä tuella edistetään EU:n koheesiopolitiikkaa, jolla pyritään vahvistamaan taloudellista ja sosiaalista yhteenkuuluvuutta vähentämällä alueiden välisen kehityksen tasoeroja.
Avainsanat: kotitaloudet; vedenkäyttö; vedensäästö; vesivuodot; kestävä kehitys Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Kotitalouksien vedenkäyttö − teemana vesivuodot ja valvonta Palaa otsikoihin
Sosiaalisen kestävyyden kokeilujen arviointi Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelman (2019–2023) tavoitteena on, että kestävä kehitys toteutuu kaupunkien ja kuntien kaikessa toiminnassa. Ohjelman pääteemat ovat vähähiilisyys, älykkyys, terveellisyys ja sosiaalinen kestävyys. Ohjelmassa on etsitty uusia ratkaisuja näissä teemoissa muun muassa tukemalla kokeiluja.
Avainsanat: kunnat; FISU-kunnat; REETTA; ilmastojohtaminen; resurssiviisaus; kestävä kehitys Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Miten ilmastojohtaminen kytketään kunnan talousjohtamiseen? Palaa otsikoihin
Sosiaalisen kestävyyden kokeilujen arviointi Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki -ohjelman (2019–2023) tavoitteena on, että kestävä kehitys toteutuu kaupunkien ja kuntien kaikessa toiminnassa. Ohjelman pääteemat ovat vähähiilisyys, älykkyys, terveellisyys ja sosiaalinen kestävyys.
Luuppi-podcastit Luuppi on podcast-sarja, jossa asiantuntijamme pohtivat vaihtuvien vieraiden kanssa kestävän kehityksen mahdollisuuksia, haasteita ja ratkaisuja. Luupissa pureudumme syvällisemmin eri asiantuntijanäkökulmiin kestävän kehityksen aiheissa. Uusimmat blogit 20.11.2023 11.00 Kestävä kehitys julkishallinnossa: Miten täytämme tavoitteet niukoilla resursseilla?
Data nähdään laajasti tulevaisuuden kiertotalouden mahdollistajana: sen avulla voidaan pidentää tuotteiden elinikää, korvata materiaalisia tuotteita palveluilla, luoda resurssien jakamiseen pohjautuvaa liiketoimintaa, tehdä arvoketjuista kestävämpiä sekä lisätä materiaalien uusiokäyttöä.
Kuuntele noin 20 minuuttia kestävä keskustelu ja nappaa talteen Venesojan ja Sainion parhaat vinkit oman yrityksesi energiatehokkuustyöhön. Avainsanat: energiatehokkuus, energiatehokkuussopimukset, pk-yritykset, kestävä kehitys Podcastin voit kuunnella Spotify-musiikkipalvelussa: Energiatehokkuustyötä pk-yrityksissä Palaa otsikoihin
Eija Vinnari Eija Vinnari toimii Tampereen yliopistossa julkisen talousjohtamisen professorina, erikoisalanaan kestävä kehitys. Puheenvuorossaan hän kertoo, miten kestävyystoimenpiteet tulisi ottaa huomioon kunnan budjetoinnissa. Esimerkkinä toimii ORSI-hanke, jossa etsitään ohjauskeinoja, joilla hyvinvointivaltio voi sopeuttaa toimintansa ympäristön asettamiin rajoihin.