Siirry sisältöön

749 hakutulosta

Teollisuuden vaativat ilmanvaihtokohteet Teollisuuden uunit Tuotannon ylijäämälämpö hyödyksi Valaistus Vesihuoltolaitokset Menetelmät ja vinkit materiaalitehokkuuden parantamiseen: Materiaalikatselmus Tuotannon materiaalitehokkuus Viisi askelta resurssitehokkaampaan toimintaan: Selvitä nykytila Löydä kehityskohteet Valitse ja toteuta toimet Mittaa ja analysoi tuloksia Ylläpidä toiminnan energia
Kestävä rakennettu ympäristö Taloushallinto Toimitusjohtaja Uudistamisen ratkaisut Vaikuttavuus ja seuranta Viestintä ja markkinointi Näytä henkilöt aakkosjärjestyksessä Näytä henkilöt yksiköittäin Jari Aalto verkkopäätoimittaja Verkkopalvelujen sisällöntuotanto, ylläpito ja kehittäminen +358 (0) 9 6122 5048 +358 (0) 50 589 8474 jari.aalto@motiva.fi Milja Aarni asiantuntija Uusiutuva energia
Vedenkäsittelyn tarve ja siihen kuluva energia riippuu raakavesilähteestä. Energiatehokas veden tuotanto - energiatehokas vesihuoltolaitos from Motiva Case Tampereen Vesi Tampereen vesi saneerasi Kaupinojan vedenpuhdistamon turvatakseen Tampereen vedentuotannon vuoteen 2030 asti. Energiatehokkuus nostettiin keskeiseen rooliin saneerauksessa.
Energiainventaarion tulosten pohjalta yritys voi arvioida ovatko energia-asiat tarkastushetkellä kunnossa vai onko tarpeen tehdä tuotantolaitoksen kokonaisvaltainen energiakatselmus, jossa selvitetään lämmön-, sähkön-, polttoaineiden- ja vedenkulutus kattavasti sekä energiataloudellisesti kannattavat säästömahdollisuudet takaisinmaksuaikoineen.
Elintarvikkeet Energiansäästöpalvelut Näin käytät hankintaohjeitamme Henkilö- ja pakettiautot IT- ja toimistolaitteet Joukkoliikenne Uutta tietopankissa Kalusteet Kuljetuspalvelut Lämpöyrittäjyys Tietoa Motivan hankintaohjeista Oma energiantuotanto Rakentaminen ja rakennukset Ruokapalvelut Elinkaarikustannuslaskenta – LCC (Life Cycle Costing) Siivouspalvelut ja teknokemian tuotteet Energia
Suomen Kuntaliiton energia-asiantuntijan Vesa Peltolan mukaan kestävän rahoituksen kenttä on varsin sirpaleinen ja rahoituksen hakemista pidetään työläänä etenkin pienissä ja keskisuurissa kunnissa, joissa resurssit ovat niukat.
ELY-keskuksen avustuksen lisäksi lämmitysremontteihin on tarjolla kotitalousvähennystä verotuksessa sekä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn energia-avustusta asuinrakennusten omistajille. Lisäksi ARA myöntää avustusta myös kunnille, seurakunnille ja yhdistyksille fossiilisesta öljy- ja maakaasulämmityksestä luopumiseen.
Tavanomaisessa kuntoarviossa energiatehokkuuden parantaminen ja uusiutuva energia jäävät yleensä lapsipuolen asemaan. Taloudellisen kannattavuuden ohella PTS-ehdotukseen sisällytettävien energiatoimenpiteiden valinnassa huomioidaan mahdollinen asumisen laadun paraneminen sekä rakennuksen valmiudet sopeutua ilmastonmuutokseen.
Suomen kansalliseen energia- ja ilmastostrategiaan kirjattu 250 000 sähköauton tavoite sisältää myös polttokennoautot, mutta niiden yleistyminen jää nähtäväksi. Autonvalmistajien vetyautosuunnitelmat eroavat toisistaan melko tavalla, mikä vaikeuttaa ennustamista.
Pirityiset ry:n ja Rieska-Leader ry:n toimialueella järjestetään energia-aiheisia tilaisuuksia, toteutetaan pienimuotoisia selvityksiä maaseudun kyläyhteisöjen ja yhdistysten tilojen energiaratkaisuista sekä edistetään asukkaiden ja alueen puupohjaiseen energiaan perustuvan energiayritystoiminnan välistä yhteistyötä.