Siirry sisältöön

65 hakutulosta

Tukea energiansäästöön ja uusiutuvan energian käyttöön Investointitukea yrityksille ja yhteisöille voidaan myöntää muun muassa hankkeisiin, jotka edistävät energiansäästöä uutta teknologiaa hyödyntäen tai edistävät uusiutuvan energian käyttöä.
Yhteensä 110 miljoonan euron investointituki tulee haettavaksi Business Finlandilta syksyyn mennessä. Ensimmäiset 20 miljoonaa euroa tarkoitukseen varataan hallituksen kolmannessa lisätalousarviossa. Rahoituksella tuetaan kiertotalousohjelman sekä valtakunnallisen jätesuunnitelman toimeenpanoa sekä vauhditetaan kansallista akkustrategiaa ja Suomen biotalousstrategiaa.
Asiakas voi saada hankkeeseen valtion investointitukea. Palveluntarjoaja takaa syntyvät säästöt sekä todentaa säästöt ja tarvittavilta osin muut asetetut tavoitteet, esimerkiksi rakennuksen sisäolosuhteet. Palvelusopimuksessa sovitaan, miten todentaminen tapahtuu ja miten mahdolliset kohteessa tapahtuvat toiminnan muutokset otetaan todentamisessa huomioon.
Investointituki on tarkoitettu tulevaisuuden energiaratkaisuihin, joilla tähdätään muun muassa hiilineutraaliuteen ja kilpailukyvyn kehittämiseen. Tukea haettiin yhteensä 1,65 miljardia euroa.
Lue lisää 22.7.2022 TEM: Hallitus lisää uuden energiateknologian ja suurten demonstraatiohankkeiden investointitukien myöntövaltuutta 100 miljoonalla eurolla vuonna 2022 Uuden energiateknologian ja suurten demonstraatiohankkeiden investointitukien tavoitteena on vauhdittaa siirtymää tulevaisuuden energiaratkaisuihin. Tukea myönnetään muun muassa vetyhankkeisiin.
Tukihaku avautui 29.1.2024 ja sitä voi hakea 29.2.2024 asti: REPowerEU-investointituki puhtaan siirtymän hankkeille haettavissa 29.2. asti Lisätiedot: TEM teollisuusneuvos Pekka Grönlund puh. 0295 064 815 pekka.gronlund(at)gov.fi "Energiatuen painopisteet vuodelle 2024" – Energiatuet-teemasivulla TEM:n verkkopalvelussa: Tuettavat hankkeet ja tuen enimmäismäärät Palaa otsikoihin
Jyväskylä sai ulkovalaistuksen uusimiseen investointitukea. Ohjausjärjestelmän rahoituksessa hyödynnettiin myös ESCO-konseptia, jossa valtionavustuksella ja energiainvestoinnin tuottamilla säästöillä rahoitettiin investointi. Hankintavaiheessa verrattiin kolmen eri järjestelmän ominaisuuksia ennen hankintaa.
Asiakas voi saada hankkeeseen valtion investointitukea. ESCO-toimija takaa syntyvät säästöt sekä todentaa säästöt ja tarvittavilta osin sisäolosuhteet. ESCO-sopimuksessa sovitaan, miten todentaminen tapahtuu ja miten mahdolliset kohteessa tapahtuvat toiminnan muutokset otetaan todentamisessa huomioon.
Työ- ja elinkeinoministeriöstä voi puolestaan hakea kiertotalouden investointitukea ja EU:n koronaelvytysinstrumentti voi läpi mennessään tuoda rahoitusta kiertotalouden edistämiseen, Nikula kertoo.