Siirry sisältöön

56 hakutulosta

Kunnilla on suuri rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä, ja Tampere on hyvä esimerkki, että kunnista löytyy halua ja osaamista tehdä ilmastoystävällisiä ratkaisuja myös rakentamisessa. Uskon, että Tampere inspiroi tässä myös muita kuntia, sanoi ministeri Mikkonen onnittelupuheessaan.
Taustalla tavoitteen asettamisessa on ilmastonmuutoksen hillintä ja pyrkimys kohti vähähiilisempää rakentamista. Kokemuksen ja tiedon puute kuitenkin hidastaa puurakentamisen yleistymistä monissa kunnissa.
17.1.2020 9.00 Kuntien ilmastojohtamisen reseptikirja julkaistaan 5.2.2020 Kunnilla on merkittävä rooli ilmastonmuutoksen hillinnässä. Ilmastotavoitteet ovat usein kunnianhimoisia, mutta niiden vieminen käytäntöön on haastavaa. Jotta ilmastotavoitteisiin päästäisiin, kunnat tarvitsevat tukea ja hyviä esimerkkejä, miten toiminta tulee organisoida.
Ympäristöministeriö kannustaa monipuolisiin ja innovatiivisiin hakemuksiin Ympäristöministeriön rahoitusta myönnetään tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiohankkeille, joissa kokeillaan ja kehitetään uusia keinoja ilmastonmuutokseen hillintään tai siihen sopeutumiseen.
Hankkeiden kannustamana seitsemän uutta kuntaa liittyi kansalliseen ilmastonmuutoksen hillintään keskittyvään Hinku-verkostoon, jossa kunnat ovat sitoutuneet tavoittelemaan 80 prosentin päästövähennystä vuoteen 2030 mennessä vuoden 2007 tasosta. Uusien liittyjien myötä Pohjois-Karjalasta tuli eniten Hinku-kuntia sisällään pitävä maakunta.
Yritysten energiatulevaisuuden näkymät 2021 -kysely selvitti, miten vastuullisuuteen sitoutuneet suomalaisyritykset aikovat ratkoa toiminnassaan ilmastonmuutoksen hillintään liittyviä energiahaasteita sekä millaisiin energiatehokkaisiin ja vähäpäästöisiin ratkaisuihin yritykset ovat kiinnostuneita investoimaan tulevina vuosina.
Tavoitteina hiilineutraalius, luonnon monimuotoisuus, rakentamisen sujuvoittaminen, laatu ja digitalisaatio Ehdotuksen mukaan ilmastonmuutoksen hillintä ja siihen sopeutuminen olisi jatkossa huomioitava kaikessa kaavoituksessa, rakentamisessa ja rakennusten ylläpidossa.
"Sähköistymisen avulla voidaan merkittävästi vähentää päästöjä, ja ilmastonmuutoksen hillinnässä on mitä suurimmassa määrin kyse tulevien sukupolvien oikeuksien turvaamisesta", Kivimaa jatkaa.
Ilmastonmuutoksen hillintä vaatii panostuksia energiatehokkuuteen ja päästöttömyyteen; Suomea ohjaavat tähän myös esimerkiksi EU:sta tulevat velvoitteet ja kansallinen ilmasto- ja energiastrategia.