767 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
HELEN OY Helen Oy toimittaa sähköä lähes 400 000 asiakkaalle eri puolilla Suomea. Liiketoiminta koostuu pääasiassa sähkön, kaukolämmön ja -jäähdytyksen myynnistä, omasta tuotannosta sekä energian jakelusta. Helenin toimittamalla kaukolämmöllä katetaan yli 90 prosenttia koko Helsingin lämmitystarpeesta. Valtaosa Helsinkiläisistä asuu kaukolämmitetyssä kodissa.
Sähkön kuormituksen vaihtelu voidaan selvittää • pyytämällä tuntitehot sähköenergian jakeluverkon haltijalta, sähkön myyjältä tai muusta kulutusseurannasta, jos kohteessa on tuntitehon rekisteröivä mittaus • mittaamalla sähkön kuormituskäyrä erillisellä mittaus- ja tiedonkeruulaitteistolla • selvittämällä yö- ja päiväaikainen tehonkäyttö tehostetulla sähkömittarin luennalla, joka voidaan
Lisäksi osana energia- ja ilmastostrategian toimeenpanoa kivihiilen käyttö sähkön- tai lämmöntuotannon polttoaineena on joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta kielletty 1.5.2029 alkaen.
Sähköinen ja vesikiertoinen lattialämmitys Sähköistä lattialämmitystä säädetään erityisesti pesutiloissa usein yhdistelmätermostaatilla, joka mittaa lattian lämpötilaa ja huonelämpötilaa. Vesikiertoista lattialämmitystä säädetään pääasiassa muuttamalla lämmitysveden lämpötilaa ulkolämpötilan perusteella.
% LVI-järjestelmät 20 % 55 % Kompressorit Kylmäjärjestelmät 50 % 25 % Kalusteiden puhaltimet ja valaistus 10 % Lauhduttimet 10 % Sulatus ja muut lämmitykset Kylmäntuotanto nielee sähköä Kylmäjärjestelmät ovat päivittäistavarakauppojen suurin sähkösyöppö ja huomattava vuosittainen kustannuserä.
Kannattaa mieluiten valita sellainen autotyyppi, jossa voi käyttää myös uusiutuvaa energiaa (korkeaseosetanoli, uusiutuva diesel, biokaasu, sähkö).
Suurin osa hehkulampun käyttämästä sähköstä muuttuu lämmöksi; vain 5-10 prosenttia sähköstä muuttuu näkyväksi valoksi. Osa hehkulampuista on mallista riippuen himmennettäviä. Useimpiin kodin valaistustarpeisiin löytyy nykyään hehkulamppua energiatehokkaampi ratkaisu.
Tukea voidaan myöntää: Sähkön siirtoon ja jakeluun ja näihin liittyviin sähkön kantaverkonhaltijan ja jakeluverkonhaltijoiden toteuttamiin älykkäisiin ratkaisuihin, joilla liitetään uusiutuvaa energiaa kantaverkkoon ja otetaan uusia innovatiivisia teknologioita käyttöön jakeluverkossa.
Erilaiset energiayhteisöt on suunniteltu helpottamaan sähkön loppukäyttäjien investointeja uusiutuvaan energiaan sekä edistämään uusien toimintatapojen käyttöönottoa kuten kulutusjoustoon osallistumasta.
Direktiivissä säädetään uusiutuvan sähkön tukijärjestelmistä, omaan käyttöön uusiutuvaa sähköä tuottavien kuluttajien oikeuksista ja kohtelusta, uusiutuvia energialähteitä käyttävien tuotantolaitosten lupamenettelyistä, uusiutuvilla energialähteillä tuotetun lämmön ja jäähdytyksen lisäämistavoitteista, alkuperätakuista, biopolttoaineiden ja muun uusiutuvan energian käytöstä liikenteessä