473 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Case_Helen (pdf) (3.5 MB) Energiatehokas lämmönsiirto teollisuudessa from Motiva Säästöt selville yhteishankkeessa Motivan vuosina 2014–2016 koordinoima ”Lämmönsiirron energiatehokkuus” -hanke selvitti keinoja parantaa tehtaiden lämmönsiirron ja lämmöntalteenoton energiatehokkuutta.
Esimerkiksi markkinoilla olevien jääkaappien energiatehokkuus on parantunut merkittävästi 20 vuoden aikana. Tutustu aina laitteen energiamerkintään ja valitse käyttöösi sopiva parhaan energialuokan laite. Kylmäsäilytys kuluttaa 24/7 Sijoita kylmäsäilytyslaite aina erilleen keittiön lämmönlähteistä (liesi, uuni, lämpöpatteri, astianpesukone).
Henkilöautojen energiamerkintä sisältää jokaisen uuden automallin vertailukelpoiset energiatehokkuus- ja päästötiedot havainnollisessa muodossa. Henkilöautojen energiamerkintä on kansallinen sillä henkilöautojen energiamerkintädirektiivin sisällöstä ja voimaanastumisaikataulusta ei ole EU:ssa vielä sovittu. Henkilöautojen energiamerkintä otettiin käyttöön Suomessa 1.3.2010.
Sähköbussien etuja ovat päästöttömyys paikallisesti, hiljaisuus ja energiatehokkuus. Käytettäessä kestävästi tuotettua sähköä hiilidioksidipäästökin putoaa murto-osaan. HSL:n vuokraamat bussit tulevat koekäyttöön Espoossa ja Helsingissä. Koekäyttö kestää neljä vuotta ja hankkeen budjetti on enintään 6 miljoonaa euroa.
Lisätiedot: TEM erityisasiantuntija Tuula Savola puh. 029 504 7133 (uusiutuva energia) TEM erityisasiantuntija Pekka Kärpänen puh. 029 504 7882 (energiatehokkuus ja energiansäästö) Hakuohje: Tietoa suurten demonstraatiohankkeiden investointituen hausta TEM:n verkkopalvelussa: Uuden energiateknologian ja suurten demonstraatiohankkeiden investointitukien haku vuodelle 2022 Palaa otsikoihin
Muutoksesta vastasi energiatehokkuuspäällikkö, joka toimi ryhmän vetäjänä ja hänen energiatehokkuus‐ työhön allokoitavaa työaikaansa nostettiin 60 %:iin kokonaistyöajasta. Ryhmä kohdisti merkittävimmät muutokset toiminnassa tehokkuustoimenpiteiden johta‐ miseen ja niiden seurantaan.
Kurssi jakaantuu viiteen sisältöosioon ja on laajuudeltaan 10 op: Taloyhtiön energiatehokkuus – perusteet Energiaratkaisujen tekniikka Rakennuksen energiankulutus, energialuokka ja sen parantaminen Energiatehokkuuden kannattavuus ja laitteistojen käytön opastus Taloyhtiön päätöksenteko ja ajantasainen lainsäädäntö Verkkoluennot järjestetään seuraavasti: 10.9.2024, klo 13–16 Taloyhtiön
WISEssä yhdistyvät sisäilman laadun optimointi, energiatehokkuus sekä toimiva kokonaisuus. Swegon WISE sisältää ilmamääräsäätimet antureineen ja ohjauksineen, huoneen lämpöolosuhdesäätöautomatiikan sekä edellä mainittuihin toimintoihin tarvittavan tiedonsiirron toimintavalmiina langattomana ratkaisuna.
Ohjeistus hallitukselle ja isännöitsijälle Energiatehokkuus on osa hyvää ja suunnitelmallista kiinteistönpitoa, joka on taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän vastuulla. Ohjeistus asukkaalle Taloyhtiön asukkaana voit vaikuttaa kotitalonne energiankulutukseen. Ota selvää, miten asumistottumuksesi vaikuttavat energiankulutukseen.